loading…

Militari americani și alți membri ai coaliției conduse de Statele Unite participă la ofensiva lansată de miliții kurde pentru eliberarea satelor situate la periferia orașului irakian Mosul, o zonă ocupată de rețeaua teroristă Stat Islamic, informează site-ul agenției Reuters.

Un corespondent Reuters a observat militari străini în satul Hassan Shami, situat la câțiva kilometri de linia frontului. Militarii vorbeau în limba engleză, dar uniformele nu indicau naționalitățile.

Însă, cel mai probabil, erau militari americani, chiar dacă acest lucru nu poate fi confirmat oficial.

“Militari americani și din cadrul coaliției oferă consiliere și asistă la operațiunile milițiilor kurde” (peshmerga), a declarat Steve Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Milițiile kurde au lansat o ofensivă pentru eliberarea satelor situate la periferia estică a orașului Mosul, o zonă aflată sub controlul organizației teroriste Stat Islamic.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/militari-americani-participa-la-confruntari-cu-militanti-stat-islamic-in-irak-24025.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/militari-americani-participa-la-confruntari-cu-militanti-stat-islamic-in-irak-24025-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv