loading…

Sute de case și curți au fost inundate iar zeci de persoane au fost evacuate, în cinci județe din țară, în urma ploilor abundente care au căzut în ultimele 24 de ore, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit, în cinci județe din țară, pentru salvarea a peste zece persoane și evacuarea apei din sute de curți și case, anunță IGSU.

În județul Sălaj, pe Drumul Național 1F, trei autoturisme au rămas blocate din cauza apei și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru ca pasagerii să fie scoși.

“Pompierii din Sălaj au intervenit pe raza municipiului Zalău pentru degajarea și fixarea unor elemente de construcții instabile și pentru evacuarea apei din mai multe curți și subsoluri. De asemenea, s-a acționat pentru salvarea a 10 persoane surprinse în trei autoturisme pe Drumul Național 1F, inundat pe circa 500 metri. Salvatorii au intervenit și pentru stingerea unui incendiu, generat de un trăsnet, la acoperișul unui internat din localitatea Nușfalău. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, fără a fi înregistrate victime”, se arată într-un comunicat al IGSU.

În județul Bacău, în Slănic-Moldova, o persoană risca să-și piardă viață după ce a fost surprinsă de apele pârâului Slănic însă a fost salvată.

“ISU Bacău a intervenit pe raza localităților Pietrosu, Cucuieți și Dofteana pentru evacuarea apei din patru curți, iar în muncipiul Moinești s-a acționat pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil și evacuarea apei dintr-un magazin. De asemenea, s-a intervenit în orașul Slănic – Moldova, pentru salvarea unei persoane, surprinsă de pârăul Slănic”, mai anunță pompierii.

În localitățile Lunga și Mărtănuș din Covasna trei gospodării au fost distruse de ape. Situația a fost gravă și în județul Hunedoara, unde “echipajele de intervenție formate din pompieri, jandarmi, polițiști și voluntari au intervenit pe raza municipiului (satul Peștișu Mare și cartier Buituri) și a localităților Șerel, Băcia, Bârcea Mare, Bârcea Mică, Cristur și Mânerău pentru evacuarea apei din 100 de gospodării și cinci case. ”

Și în Harghita ploile au făcut pagube și a fost nevoie de intervenția echipelor de pompieri.

“Salvatorii din cadrul ISU Harghita au acționt pentru evacuarea apei din 20 de case și 40 grădini din comuna Sânmărtin, inundate de pârăul Sânmărtin, care a ieșit din matcă”, se arată în comunicatul IGSU.

Bilanțul pompierilor vine după ce în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost emise peste 100 de atenționări de ploi însemnate cantitativ, descărăciri electrice, grindină și intensificări ale vântului.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/poaia-a-facut-ravagii-in-tara-sute-de-gospodarii-inundate-si-zeci-de-persoane-evacuate-24049.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/poaia-a-facut-ravagii-in-tara-sute-de-gospodarii-inundate-si-zeci-de-persoane-evacuate-24049-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv