Autor:
Dan Dumitriu
| marţi, 31 mai 2016 | 0 Comentarii
| 0 Vizualizari

Trădare! Trădare! De trei ori, Trădare!

Ultima săptămână de campanie a declanșat cele mai dure atacuri, de această dată în interiorul Dreptei. Retragerea lui Nicușor Dan sau a lui Cătălin Predoiu a ținut oamenii politici cu sufletul la gură. Până la urmă se pare că nici unul nu se va retrage, însă au început să curgă acuzațiile. Realitatea TV a devenit miezul unui scandal în care au curs acuzațiile de trădare a intereselor Dreptei.

O afirmație a lui Nicușor Dan a stârnit reacții vehemente:  “Indiferent de spusele oricarui sondaj, nu il voi sustine pe Catalin Predoiu, insa eu tind sa facem un sondaj, iar domnul Predoiu a fost de acord. Azi dimineata a revenit si a zis ca nu a inteles bine, aseara cand am discutat la TVR. Am vrut sa facem acest sondaj, tocmai pentru ca oamenii care nu sunt hotarati sa vada cum se face acest transfer de voturi.

Reacția lui Cezar Preda a venit imediat: “Nicusor Dan minte cu nerusinare. S-au intalnit reprezentanții celor două partide. Cătălin Predoiu nu a fost prezent. Noi ne-am tinut de cuvânt. La cel mai înalt nivel. Refuzul a fost categoric, chiar in condițiile in care știa ca este in urma lui Catalin Predoiu in opțiuni. Cerea inflexibil, halucinant, retragerea candidatului PNL. Nicusor Dan este acum, singur, la oamenii care au vrut alt proiect. (n.r. Nicușor Dan se afla la o emisiune la Realitatea TV, în timp ce Cătălin Predoiu participa alături de alți candidați la o dezbatere electorală la România TV). Cei care nu vor unirea dreptei. Cei care sunt total împotriva lui Predoiu, cei care si-au calculat de luni de zile construcția cu Marian Munteanu si care doreau ca vehicul politic PNL. PNL nu a marșat si a devenit indezirabil pentru păpușari . Vom vedea la vot. Minciuna ca PNL a refuzat e de noaptea minții! După vot se va vedea ordinea, Nicușor Dan va rămâne prostit, iar păpușarii vor râde-n barbă bucuroși că au mai folosit un fraier pentru a preda PSD-ului, Bucureștiul.”, susține Cezar Preda.

O declarație extrem de interesantă, pentru că astfel aflăm cțteva lucruri din culisele ultimelor candidaturi. la Primăria Capitalei. Cu alte cuvinte, Cezar Preda, membru în Comisia de Control a SRI și vicepreședinte al PNL, confirmă câteva lucruri pe care EvZ le-a scris de-a lungul timpului: 

1.Candidatura lui Marian Munteanu a fost ideea unui grup din afara partidului liberal, cel mai probabil în strânsă legătură cu responsabili de la Palatul Cotroceni și serviciile de informații, iar Rareș Bogdan, unul din apropiații directorului SRI, Eduard Hellvig, alături de Realitatea TV a fost o piesă importantă în acest angrenaj. Pentru a vedea cum au decurs lucrurile în succesiunea lor, trebuie reamintit că realizatorul Realitatea TV declara în 12 aprilie 2016 că nu el a avut ideea cu candidatura lui Marian Munteanu, dar era mândru de ea:

“Nu, nu sunt creierul sau strategul sau ganditorul care l-a impus pe Marian Munteanu, asta cu impusul e absolut ridicola, de altfel, liberalilor domnului Blaga si ai domniței Gorghiu. Nu am participat la aceasta acțiune care face ca PNL sa rupă ritmul si, eventual, sa resusciteze un electorat adormit. Eventual! Nu știu si nici nu e treaba mea. Din păcate pentru unii nu as fi fost decât mândru daca mie mi-ar fi venit ideea, doar ca nu eu am fost acela. Au fost, din câte am înțeles, niște liberali in frunte cu Alina Gorghiu, Theodor Athanasiu, Vasile Blaga si Gheorghe Falca, susținuți si de Catalin Predoiu”. Postare de pe contul de FB a lui Rareș Bogdan.


2. Candidatura lui Nicușor Dan face parte dintr-un plan de promovare a unor personalități din afara politicii, plan ce l-a avut în vedere inițial pe Marian Munteanu, fiind folosit PNL ca vehicul electoral. Acest plan, potrivit declarației lui Cezar Preda, este elaborat de niște păpușari din afara partidului. Cel mai probabil vorbim de același grup format din responsabili din serviciile de informații și Palatul Cotroceni. 

”Domnul Cezar Preda bate câmpii cu grație și nu mă așteptam la asta din partea dumnealui, pe care îl consideram o persoană responsabilă, mai ales că face parte din Comisia de control a celui mai important Serviciu din România. Dacă un membru al unei comisii atât de importante pentru România bate câmpii cu grația domnului Cezar Preda, putem doar să ne imaginăm cât de riguros este controlul asupra acestui Serviciu.

Teoretic, nici nu ar trebui să comentez aberațiile domnului Preda, dar din respect pentru batistuța pe care o mai poartă uneori, aș vrea să îi spun că Realitatea TV nu este o televiziune de prins la butoniera niciunui partid, este o televiziune a românilor, care din păcate constată că politicienii și-au bătut joc de țara aceasta în ultimii 26 de ani. Le spun tuturor că Realitatea TV este o televiziune a românilor și numai a românilor.

Acum, suntem din nou creditați cu mai multă influență decât avem în realitate și cu interese, altele decât cele ale telespectatorilor Realitatea TV. Noi urmărim și dorim să satisfacem doar interesele Realitatea TV.

Mai mult, domnul Cezar Preda ne acuză că suntem dușmanii lui Cătălin Predoiu. Nimic mai fals! Pe domnul Predoiu îl consider un candidat elegant, decent. Domnul Cezar Preda bate câmpii sau din impotență dorește ca Realitatea TV să facă ceea ce a făcut în 2014 și 2015, dar eu le spun că Realitatea TV este independentă editorial”, a declarat Rareș Bogdan, pentru stiripesurse.ro.

O utlimă întrebare este: ce a făcut Realitatea TV în 2014 și 2015 de nu a fost independentă din punct de vedere editorial? Noi ne amintim că l-a susținut pe Klaus Iohannis. Regretă acum Rareș Bogdan?

Tag-uri:
Nicusor Dan, Cătălin Predoiu, Catalin Predoiu, Marian Munteanu, Nicușor Dan, Cezar Preda, Rareș Bogdan, Palatul Cotroceni, Eduard Hellvig, Alina Gorghiu, Theodor Athanasiu, Vasile Blaga, Gheorghe Falca, Primăria Capitalei

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/collage-2016-05-31-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/collage-2016-05-31-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Dan Dumitriu | marţi, 31 mai 2016 | 0 Comentarii | 0 Vizualizari Trădare! Trădare! De trei ori, Trădare! Ultima săptămână...

Preluat de la EVZ