Autor:
Petre Ţache
|
duminică, 01 ianuarie 2017 | 0 Comentarii
| 3 Vizualizari

<!–

–>

Pe ea se poate ajunge doar pe mare. Pe cale aeriană accesul este restricţionat de RAF şi USAF

Ascension este o insulă vulcanică în Atlanticul de Sud, situată la aproximativ 1600 km de coasta Africii. Este o dependenţă a teritoriului britanic de peste mări Sfânta Elena, Ascension şi Tristan da Cunha situat la 1287 km nord-vest de celebra Sfânta Elena une a murit împăratul Napoleon. Insula, cu o suprafaţă de approximativ 91 km², încă nu are un drapel propriu. Capitala de fapt principala aşezare de pe Ascension are 560 de locuitori şi se nmeşte Georgetown. Cel mai înalt “munte” al insulei este The Peak cu 859 de metri înălţime.

Descoperită de mai multe ori

Petecul de pământ a fost descoperit pe 25 martie 1501 de navigatorul galician João da Nova. Insula a fost denumită de da Nova Ilha de Nossa Senora de Conceicao, dar descoperirea lui a fost uitată. Insula a mai fost descoperită, pentru a doua oară, pe 20 mai 1503 şi de navigatorul portughez Afonso de Albuquerque. El a dat insulei numele Assunção pentru că a fost ziua de Înălţarea Domnului (n. r. – pe portugheză Ascensão de Jesus) când a descoperit insula.

În 1815 Marina Regală (Royal Navy) a Regatului Unit a ocupat insula Ascension ca să prevină oarece încercări de eliberare ale lui Napoleon I care era exilat pe insula Sfânta Elena. Cu timpul, insula a fost transformată într-o fortificaţie. În 1836 Charles Darwin visitează Ascension, în timpul celebrei expediţii cu HMS Beagle. Darwin a înfăţişat, în scrierile sale, ca o insulă aridă fără copaci.


Demografie şi militărie

Pe insula Ascension trăiesc approximativ 880 de oameni. 696 dintre ei vin din insula Sfânta Elena, 106 din Marea Britania, 70 din Statele Unite ale Americii şi 12 au altă cetăţenie. Pe Ascension există cinci aşezări: Georgetown (n.r. – cel mai mare oraş şi capitala insulei), orăşelul Two Boats şi bazele mlitare britanice Traveller’s Hill  şi Wideawake Airfield precum şi cea americană Cat Hill. Insula este cunoscută, îndeobşte pentru baza militară Wideawake, o facilitate operată în mod comun de armatele britanice şi americane. Pe insulă se află unul dintre cele cinci antene terestre (n. r. – celelalte patru se află în Kwajalein, Diego Garcia, Colorado Springs şi Hawaii) utilizate de sistemul de poziţionare terestră GPS.

Tag-uri:
ascension, atlanticul de sud, atlantic, napoleon, raf, usaf

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DESTINAŢIE IMPOSIBILĂ. Ascension, insula uitată de timp din buricul Atlanticului de Sud.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/ascension-main-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/01/ascension-main-465x390-300x268.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Petre Ţache | duminică, 01 ianuarie 2017 | 0 Comentarii | 3 Vizualizari <!-- --> Pe ea se poate ajunge doar pe...

Preluat de la EVZ