La finalul termenului, Ilie Carabulea le-a repetat magistraţilor că este nevinovat şi că a fost “linşat mediatic”. “Cred în justiţie şi în adevăr. Sunt un întreprinzător român care mi-am plătit impozitele şi taxele. Nu am comis niciuna din faptele pentru care sunt acuzat. Am fost linşat mediatic. Anumite firme din holding sunt recunoscute la nivel european. De exemplu, Atlassib lucrează în 12 state europene. Niciodată nu am vrut să ader la un grup infracţional pentru a-mi proteja afacerile.

Pentru a vă prezenta linşajul mediatic – în februarie 2014, după 12 zile de la arestarea mea, Traian Băsescu a apărut la B1 TV şi RTV afirmând că actul de corupţie în mediul de afaceri este atât de mare încât Carabulea a ajuns să influenţeze actul legislativ. Acuzele mi-au adus mari traume morale şi importante pagube financiare. Ca Parchetul să mă poată acuza ori de câte ori se doreşte, s-a construit un nou dosar penal. Cer instanţei să dispună achitarea mea”, a susţinut Carabulea

Ilie Carabulea va fi judecat de instanța supremă

În același timp, Dan Radu Rusanu a susţinut că nici nu l-a cunoscut pe Ilie Carabulea înainte de a fi trimis în judecată: “Nu eram în ţară când DNA spune că am influenţat angajaţii ASF să semneze contractele de confidenţialitate. Nu l-am cunoscut pe Carabulea înainte de a fi trimis în judecată”.

Instanţa supremă se va pronunţa definitiv în acest caz în 28 iunie. La ultimul termen al procesului, procurorul a cerut pedepse cu executare pentru toţi inculpaţii, inclusiv pentru cei condamnaţi cu suspendare sau achitaţi de Curtea de Apel Bucureşti. Pentru Ilie Carabulea, DNA a cerut majorarea pedepsei spre maximum prevăzut de lege, în timp ce avocaţii inculpaţilor au cerut achitatea acestora şi au susţinut că apelul Parchetului este nefondat.

Cea mai bine plătită româncă, în vizorul DNA. „Regina Asigurărilor”, reţinută pentru fraude la Carpatica Asig

Procurorii DNA arătau, în rechizitoriul trimis instanţei, că în anul 2012, SC Carpatica Asig SA avea o situaţie financiară precară şi necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro. Începând din mai 2013, Carabulea, Mustăţea şi Mîrzac “au constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA”, susţin procurorii. Gruparea respectivă ar fi fost sprijinită de Dan Radu Ruşanu, precum şi de alte persoane din conducerea ASF, potrivit procurorilor, citați de RTV.NET. 

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
La finalul termenului, Ilie Carabulea le-a repetat magistraţilor că este nevinovat şi că a fost 'linşat mediatic'. 'Cred în justiţie şi în adevăr. Sunt un întreprinzător român care mi-am plătit impozitele şi taxele. Nu am comis niciuna din faptele pentru care sunt acuzat. Am fost linşat mediatic. Anumite firme...

Preluat de la EVZ