loading…

Șefia PNL este disputată astăzi în CN de Ludovic Orban și Cristian Bușoi. Majoritatea filialelor și-au declarat sprijinul pentru Orban, în timp ce liderul fostului PDL, Vasile Blaga, a refuzat să spună pe cine va susține, la fel și liderul PNL Suceava, fiind și filiale care susțin că vor vota “liber”.

Liberalul Ludovic Orban, cu moțiunea “Partidul Național Liberal – Forța Dreptei” și secretarul general interimar Cristian Bușoi, cu moțiunea”PNL – partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică!” sunt singurii rămași în cursă după ce moțiunea “Politica națională – Calea liberală”, depusă de Viorel Cataramă, nu a fost validată de Comitetele Directoare Județene din cel puțin 10 filiale ale partidului, condiție necesară pentru a fi supusă dezbaterii și votului în Congresul PNL.

Majoritatea filialelor județene au declarat că îl vor susține pe Ludovic Orban în cursa pentru șefia PNL. Printre acestea se numără organizațiile PNL din județele Giurgiu, Olt, Sibiu (condusă de președintele interimar al partidului, Raluca Turcan), Gorj, Alba, Galați, Botoșani, Tulcea, Satu Mare, Hunedoara și Arad.

Filalele PNL din județele Mureș, Harghita (deși inițial a anunțat că îl va susține pe Cristian Bușoi) și Cluj au decis în Birourile Politice Județene ca delegații la Congresul Național să voteze după bunul plac.

Liderul fostului PDL, Vasile Blaga, a refuzat să spună pe cine va susține la Congresul Național, declarând pentru Mediafax că își va exprima susținerea “în cabina de vot” și că nu vrea să se antepronunțe în ceea ce privește rezultatul alegerilor interne de sâmbătă.

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a cărui filială va avea cea mai numeroasă delegație din țară la Congresul PNL, nu a precizat pe cine va susține pentru șefia PNL.

Cei 202 de delegați ai filialei PNL Suceava vor vota la Congres ”cu gândul ca PNL să-și găsească un drum și o cadență nouă”, a declarat Gheorghe Flutur, afirmând că ”așteaptă o dinamizare în activitatea partidului”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/06/liberalii-isi-aleg-noul-lider-ludovic-orban-si-cristian-busoi-in-lupta-pentru-sefia-pnl-39328.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/06/liberalii-isi-aleg-noul-lider-ludovic-orban-si-cristian-busoi-in-lupta-pentru-sefia-pnl-39328-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv