“Niciun blat cu PSD. Să fie clar, cunosc bine acest partid, ştiu foarte bine cine face blat cu PSD. Le spun de acum să înceteze orice negociere de culise, să înceteze orice joc pe sub masă, să nu mai încerce să vândă interesele PNL pentru funcţii sau pentru avantaje personale, sau pentru afaceri făcute cu PSD. Cine vrea să lupte alături de noi îl aşteptăm, cine nu vrea să lupte o să rămână mai în spate. Avem o misiune pe care trebuie să o continuăm, să facem din România țara în care fiecare român să se poată realiză pe propriile picioare. Noi trebuie să aducem România în rândul națiunilor dezvoltate. Sloganul meu este simplu: nimic pentru mine, totul pentru PNL, totul pentru România. Nicio decizie politică importantă în PNL nu mai trebuie luată de o mână de oameni în spatele ușilor închise. Fără interimate prelungite”, a declarat Orban în discursul său în care și-a susținut moțiunea cu care candidează la șefia PNL.

El a mai spus ca PNL să ajungă la putere în România prin votul oamenilor, îndemnându-și colegii să susțină soluția alegerilor anticipate.

“Îmi doresc ca PNL să ajungă la guvernare, dar nu printr-un nou USL sau cu oameni care niciodată nu vor aplica politicile noastre şi pe care nu ne putem bizui niciodată. Îmi doresc să ajungem la putere prin votul oamenilor. Dacă e să susţinem ceva, dragii mei. Să susţinem anticipate, să facem opoziţie pe toate fronturile, la baionetă, luptă om la om cu cei care azi îşi bat joc de România. Să îmi dea Dumnezeu forță, energia, inspirația, tăria că să pot să răspund așteptărilor pe care le are partea educată care își dorește o Românie puternică, adevărată. Nu e altcineva în România care poate duce la capăt această misiune, suntem singuri. Am chemat alături de mine care doresc cu adevărat să aducă PNL pe locul care merită, cea mai importantă forță politică din România. Dacă mă vezi alege veți avea un om cu exigent cu șine însuși, veți avea în față un om care își va pune toată inteligență și tot timpul pentru PNL. ”, a declarat Ludovic Orban de la tribuna congresului PNL.

Fostul parlamentar PNL a criticat faptul că partidul s-a agățat de Dacian Cioloș în campania electorală, un om care nu și-a respectat angajamentele față de partid, dând la o parte alți liberali capabili.
  
“Niciun stranier care să fie titularizat pe o funcție pe care PNL poate numi candidat în locul celor merituoși în PNL, chiar dacă l-ar chemă Dacian. Există mii de Dacian Ciolos în PNL, care nu au avut norocul lui, să fie susținuți de PNL, care nu ar întoarce spatele partidului după ce au fost susținuți”, a concluzionat Ludovic Orban.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
'Niciun blat cu PSD. Să fie clar, cunosc bine acest partid, ştiu foarte bine cine face blat cu PSD. Le spun de acum să înceteze orice negociere de culise, să înceteze orice joc pe sub masă, să nu mai încerce să vândă interesele PNL pentru funcţii sau pentru avantaje...

Preluat de la EVZ