Accidentul dintre USS Fitzgerald și ACX Crystal s-a produs în jurul orei locale 02.30 (vineri, 17.30 GMT), în timp ce distrugătorul opera la circa 56 de mile marine sud-vest de orașul japonez Yokosuka, a precizat mai devreme Flota americană din Oceanul Pacific într-un scurt comunicat, citat de Agerpres. 

SUA susține că un bărbat a fost evacuat cu elicopterul, lăsând să se înțeleagă că fusese grav rănit și necesita un tratament de urgență. Paza de coastă japoneză este prezentă în zona respectivă. Distrugătorul USS Dewey (DDG 105), ajutor medical și două remorchere ale Marinei americane au fost trimise la locul incidentului. De asemenea, forța aeriană a Marinei este pregătită să ofere ajutor.

Imaginile arătate la TV relevă faptul cp distrugătorul a luat apă, partea tribord fiind grav avariată. În schimb, partea babord este avariată ușor.
“USS Fitzgerald a fost avariat la tribord deasupra și sub linia de plutire”, a precizat Flota Pacificului. Distrugătorul funcționează în continuare cu propriul motor, dar “propulsia sa este limitată”.

rootstireaActualitate/Esential
Accidentul dintre USS Fitzgerald și ACX Crystal s-a produs în jurul orei locale 02.30 (vineri, 17.30 GMT), în timp ce distrugătorul opera la circa 56 de mile marine sud-vest de orașul japonez Yokosuka, a precizat mai devreme Flota americană din Oceanul Pacific într-un scurt comunicat, citat de Agerpres. SUA susține...

Preluat de la EVZ