Un avocat angajat pentru eliberarea activiștilor, a declarat că aproximativ 50 de persoane au fost arestate în întreg teritoriul Egiptului, după ce parlamentul a adoptat Tratatul miercuria trecută.

Oponenții guvernului îi acuză pe membrii guvernului că ar fi cedat insulele din Marea Roșie, Tiran și Sanafir, în schimbul unor fonduri oferite de către Arabia Saudită.

„Speram ca oamenii să iasă să protesteze, pentru că fără ei nu le putem apăra drepturile“, a declarat fostul candidat la președinție și lider al opoziției, Hamdeen Sabbahi, într-un mesaj video.

Marți, zeci de jurnaliști au protestat împotriva acordului în centrul orașului Cairo, înainte de a fi dispersați de către forțele de poliție.

Anunțul cu privire la acordul din aprilie 2016 a stârnit proteste în întregul Egipt, în ciuda eforturilor guvernului de a liniștii situația.

Generații întregi de egipteni au crescut și au învățat la școală că cele două insule aparțin țării lor și că soldații au murit pentru apărarea acestora în războaiele cu Israelul.

Un tribunal a respins acordul, în aprilie anul trecut, dar o altă instanță superioară l-a admis.

Președintele Abdel Fattah el-Sisi a continuat demersurile referitoare la acord, deși îi amenință popularitatea și se teme de proteste într-o perioadă în care guvernul face reforme și propune proiecte de austeritate care au dus la creșterea inflației.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Un avocat angajat pentru eliberarea activiștilor, a declarat că aproximativ 50 de persoane au fost arestate în întreg teritoriul Egiptului, după ce parlamentul a adoptat Tratatul miercuria trecută.Oponenții guvernului îi acuză pe membrii guvernului că ar fi cedat insulele din Marea Roșie, Tiran și Sanafir, în schimbul unor fonduri oferite...

Preluat de la EVZ