Fostul premier al României crede că războiul dintre Grindeanu și Dragnea vor ajunge la un numitor comun înainte de miercuri, cînd va fi moțiunea de cenzură.

“Pot să mă întorc din nou la Palatul Victoria. Chiar dacă e a patra oară. În acel moment, am preferat să cedez eu pentru România. Nu puteam permite să ajung în conflict cu președintele.

Pînă joi nu aveam de gînd să mă întorc la Palatul Victoria. După faimosul CeX, domnul premier, Sorin, m-a sunat și mi-a spus că are nevoie de ajutor. Eu am spus că îl ajut. În trei zile am reușit să punem Guvernul pe linia de plutire, o să facem și documentele foarte urgente. Acestea nu pot aștepta pînă cînd trece criza politică.

Cred că cei din conducerea PSD, cu excepția lui Liviu Dragnea, doresc să găsească o soluție pînă miercuri. Am și vorbit asta cu parlamentarii PSD. În orice variantă, PSD pierde și Klaus Iohannis cîștigă. A fost un cadou din partea domnului Dragnea. 

Ceea ce se întîmplă acum este un moment total iresponsabil. Nu mă gîndeam că o să se ajungă aici. Într-o țară normală, premierul conduce Guvernul. Noi trebuie să redevenim o țară normală. La noi, în loc să conducă premierul, îl conduceau domnul Dragnea cu secretarul general. Așa a fost și cînd era domnul Boc premier, dar totul era condus de Băsescu.

În mod normal, premierul trebuie să fie și șeful partidului. Altfel, lucrurile nu pot funcționa. Este o regulă pentru funcționarea țării.

La secretarul general veneau informările de la SRI care trebuiau să ajungă la premierul României. Toate actele, negocierile cu UDMR, veneau la domnul Busuioc. Războiul PSD contra PSD e unicat!

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Fostul premier al României crede că războiul dintre Grindeanu și Dragnea vor ajunge la un numitor comun înainte de miercuri, cînd va fi moțiunea de cenzură.'Pot să mă întorc din nou la Palatul Victoria. Chiar dacă e a patra oară. În acel moment, am preferat să cedez eu pentru...

Preluat de la EVZ