loading…

Mai mulți marinari dați dispăruți în coliziunea produsă sâmbătă dimineața, în Japonia, între un distrugător al Marinei americane și o navă comercială filipineză, au fost găsiți morți pe nava militară avariată, a anunțat duminică marina SUA, fără a specifica numărul acestora, transmite AFP.

Șapte marinari americani au fost dați dispăruți după ciocnirea respectivă, după cum a anunțat paza de coastă japoneză, potrivit agenției de presă Kyodo, citată de AFP.

“Un anumit număr de marinari dispăruți în urma coliziunii între USS Fitzgerald și o navă comercială au fost descoperiți”, a declarat serviciul de relații publice al flotei a șaptea americane, într-un scurt comunicat.

“Pe măsură ce echipele de salvare au avut acces la spațiile avariate în urma ciocnirii, (…) marinarii dispăruți au fost găsiți în compartimentele de culcare inundate. Corpurile lor sunt în prezent transferate la spitalul naval din Yokosuka (centru-est), unde vor fi identificați”, adaugă comunicatul citat de Agerpres.

“Marinarii au fost descoperiți decedați de către scafandri”, a precizat separat comandamentul forțelor navale pe contul său de Twitter.

Canalul public japonez de televiziune NHK a informat la rândul său că “mai mulți” militari au fost găsiți, revenind asupra unei informații anterioare conform căreia cei șapte dispăruți au fost toți găsiți morți.

“Informăm în prezent familiile și le oferim susținerea de care au nevoie în aceste momente dificile”, a mai arătat marina americană, care a relevat că mai apoi numele marinarilor vor fi făcute publice.

O anchetă este în curs asupra cauzelor accidentului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/06/mai-multi-marinari-dati-disparuti-au-fost-gasiti-morti-in-distrugatorul-american-avariat-de-o-nava-filipineza-39341.jpghttps://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/06/mai-multi-marinari-dati-disparuti-au-fost-gasiti-morti-in-distrugatorul-american-avariat-de-o-nava-filipineza-39341-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv