Sfânta Maria Egipteanca este sărbătorită în timpul Postului Mare din mai multe motive. În primul rând, ea a dat dovadă de curaj după ce a renunțat la viața desfrânată pe care o ducea, trăind în deșert o viață de asceză extremă și de rugăciune, pentru dragostea lui Hristos. 

Sfânta Maria Egipteanca l-a cunoscut pe Sfântul Zosima în timpul Postului Mare, primind ultima împărtășanie în Joia Mare, murind în aceeași zi, Biserica a găsit de cuviință să fixeze o zi de sărbătorire specială pentru cea mai mare păcătoasă, care a ajuns la pocăință.

Despre viața ei…

Maria a plecat de acasă la 12 de ani, fiind prostituată în Alexandria timp de 17 ani, iar la vârsta de 29 de ani s-a convertit și a plecat în deșert. Pe tot parcursul timpului cât fost prostituată, nu a primit, de fapt, plată pentru favorurile sexuale, ci a supraviețuit din cerșit și din torsul firelor aspre de in. Așadar, ea era în starea aceasta păcătoasă doar pentru satisfacerea dorințelor trupești și nu din interese materiale.

Este foarte probabil că fusese botezată în copilărie, de vreme ce nu se vorbește de vreun botez, după convertirea ei. Iar, în povestea ei, spune: „sunt protejată de Sfântul Botez”, scrie Doxologia.ro.

Credința și salvarea

Convertirea Mariei a avut loc la praznicul Înălțării Sfintei Cruci, la Ierusalim, pe 14 septembrie. Știm că în 614, perșii au furat Sfânta Cruce de la Ierusalim și nu a fost returnată până după campania anti persană a împăratului Heraclie, în 629.

Maria a primit Sfânta Împărtășanie în Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, în apropiere de râul Iordan și apoi a plecat în deșert, unde a trăit 47 de ani fără să întâlnească nici un om. 

Citește și:

Templul tuturor plăcerilor carnale. Cele mai fanteziste poziții sexuale se regăsesc în acest loc de rugăciune și purificare – GALERIE FOTO

Cum fac AMOR unguroaicele? Se apropie și … ce urmează poate fi catalogat ușor ca fiind NEBUNESC – Foto Galerie INCENDIARĂ

rootstireaActualitate/Esential
Sfânta Maria Egipteanca este sărbătorită în timpul Postului Mare din mai multe motive. În primul rând, ea a dat dovadă de curaj după ce a renunțat la viața desfrânată pe care o ducea, trăind în deșert o viață de asceză extremă și de rugăciune, pentru dragostea lui Hristos. Sfânta Maria...

Preluat de la EVZ