Este tabloul prezentat de către Banca pentru Regulamente Internaţionale (BRI) în capitolul despre globalizare, avertizând că oricum ”întoarcerea la trecut” ar fi o ”eroare”. ”Globalizarea a avut un impact profund pozitiv asupra persoanelor în ultimii 30 de ani, îmbunătăţind calitatea vieţii şi reducând în mod drastic sărăcia în multe părţi ale lumii”, scrie BRI, subliniind că ”în ciuda tuturor acestor beneficii, globalizarea este acuzată de multe probleme” care au lovit lumea contemporană, în special fiindcă ”dezvoltarea veniturilor nu s-a petrecut într-un mod omogen”, făcând ”să se dezvolte inegalităţile sociale din interiorul unei ţări”.

De fapt, explică BRI, citat de Il Mesaggero, mereu în ultimii 30 de ani ”cei care au câştigat au fost persoanele mai bogate din ţările în curs de dezvoltare, în timp ce clasa medie-înaltă la nivel global a văzut propriile venituri crescând foarte puţin”.

Dar, precizează Banca, ” a încerca să te întorci într-o lume pre-globalizare pentru a înfrunta aceste probleme ar fi o eroare fiindcă ar putea să înrăutăţească condiţiile de viaţă”.

”Globalizarea ca inovaţie tehnologică a fost parte integrantă a dezvoltării economice şi deci ar trebui să fie adecvat guvernată şi gestionată”, afirmă BRI. În această optică ”Guvernele ar trebui să lanseze reforme pe piaţa muncii şi în cea a produselor ca şi punerea la punct a unor politici care să permită cetăţenilor lor să se adapteze noilor realităţi”. ”Coperarea internaţională trebuie să integreze politicile interne, un cadru legal de reguli care să fie baza unui sistem financiar internaţional sănătos şi puternic”.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Este tabloul prezentat de către Banca pentru Regulamente Internaţionale (BRI) în capitolul despre globalizare, avertizând că oricum ''întoarcerea la trecut'' ar fi o ''eroare''. ''Globalizarea a avut un impact profund pozitiv asupra persoanelor în ultimii 30 de ani, îmbunătăţind calitatea vieţii şi reducând în mod drastic sărăcia în multe...

Preluat de la EVZ