Diana Lupescu, soţia actorului şi europarlamentarului Mircea Diaconu, va suferi o operaţie la genunchi, menită a rezolva gravele neajunsuri pe care actriţa le suportă de o bună bucată de vreme.

Profesorul Horia Orban, șeful Clinicii de Ortopedie și Traumatologie de la Spitalul Elias din București este cel care va realiza delicata operaţie de implantare a unei proteze anatomice cu rotaţie externă, inclusă în condilul femural. Costul protezei, realizată pe comandă la o firmă de specialitate, a costat-o pe actriţă în jur de 10 000 de lei.

Acest tip de proteză este unul performant, superior protezie clasice, durata lui de viaţă fiind de peste 20 – 25 de ani. Partea principală a protezei o constituie piesele artificiale realizate din componente proteice, care se mulează perfect pe forma femurului. În urma investigaţiilor minuţioase, s-a stabilit că această proteza este cea mai recomandată în cazul reclamat de îndelungata suferinţă, de multe ori însoţită de dureri greu de suportat, a actriţei Diana Lupescu.

Ca în orice intervenţie de protezare osteo-articulară, şi această operaţie va consta iniţial din îndepărtarea unor porţiuni de os, împreună cu zona de cartilaj deteriorată. Această prima etapă va fi urmată de cea de a doua – inserţia fidelă a protezei pe capătul articular de femur. Întreaga operaţie va dura aproximativ o oră, conform b1.ro.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Diana Lupescu, soţia actorului şi europarlamentarului Mircea Diaconu, va suferi o operaţie la genunchi, menită a rezolva gravele neajunsuri pe care actriţa le suportă de o bună bucată de vreme.Profesorul Horia Orban, șeful Clinicii de Ortopedie și Traumatologie de la Spitalul Elias din București este cel care va realiza...

Preluat de la EVZ