“Am realizat o fază pilot în 2016, care a avut succes. Şi acum implementăm soluţii pe termen lung pentru toate acele bănci pe care le supervizăm direct”, a explicat Lautenschlaeger.

În ultimii ani a crescut numărul şi complexitatea atacurilor cibernetice împotriva băncilor iar infractorii găsesc noi metode, pe lângă obţinerea ilicită a datelor conturilor online ale clienţilor.

Autorităţile globale de reglementare au înăsprit cerinţele de securitate pentru bănci, din cauza atacurilor cibernetice şi, în unele state sistemele de securitate ale creditorilor sunt verificate.

Dar complexitatea atacurilor este în creştere, arată datele SWIFT, sistemul de plăţi bancare internaţionale.

“Din această vară, băncile vor trebui să raporteze toate incidentele cibernetice majore, ceea ce ne va ajuta să apreciem mult mai obiectiv cât de multe incidente există şi cum evoluează ameninţările cibernetice”, a adăugat oficialul BCE, citat de Agerpres.

Recent, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Uniunea Europeană ia în considerare testarea metodelor de apărare ale băncilor împotriva atacurilor cibernetice, deoarece industria devine din ce în ce mai vulnerabilă la hackeri.

Băncile “nu reuşesc să-şi demonstreze capacitatea de a face faţă creşterii ameninţării din partea celor care obţin acces neautorizat la sistemele şi datele lor cheie”, a avertizat recent Autoritatea Bancară Europeană (EBA).

Următorul pas al autorităţilor europene de reglementare în vederea întăririi securităţii ar putea fi un test de stres desfăşurat la nivelul UE.

Comisia Europeană evaluează noi iniţiative menite să contracareze atacurilor cibernetice, a declarat un oficial al CE pentru Reuters.

Autoritatea Bancară Europeană, care derulează testele de stres din rândul principalelor bănci din Europa, ar urma să anunţa detaliile următorului exerciţiu, planificat pentru mijlocul lui 2018.

Un oficial EBA a declarat că securitatea cibernetică este pe agenda instituţiei dar încă nu a fost luată nici o decizie privind posibile teste de stres. Preşedintele EBA, Andrea Enria, a cerut statelor membre ale UE să testeze metodele de apărare ale băncilor împotriva atacurilor cibernetice.

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
'Am realizat o fază pilot în 2016, care a avut succes. Şi acum implementăm soluţii pe termen lung pentru toate acele bănci pe care le supervizăm direct', a explicat Lautenschlaeger.În ultimii ani a crescut numărul şi complexitatea atacurilor cibernetice împotriva băncilor iar infractorii găsesc noi metode, pe lângă obţinerea...

Preluat de la EVZ