Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti arată în rechizitoriul prin care Vlad Cosma a fost trimis în judecată pentru instigare la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii au dispus disjungerea şi declinarea către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti în vederea cercetărilor privind săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor faţă de inculpatul Vlad Alexandru Cosma.

PCA Ploieşti a anunţat, în data de 12 iunie, printr-un comunicat, trimiterea în judecată a fostului deputat Vlad Cosma pentru instigare la evaziune fiscală şi spălare a banilor în legătură cu sponsorizarea unei campanii electorale.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei omul de afaceri Petrică Lucian Uşurelu, pentru evaziune fiscală, delapidare şi spălare a banilor, şi omul de afaceri Răzvan Alexe, pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

“La începutul anului 2012, în perioada premergătoare alegerilor locale ce urmau să aibă loc în vara anului 2012, inculpatul Cosma Vlad Alexandru, la acea dată preşedinte al Organizaţie de Tineret a PSD Prahova, l-a determinat pe inculpatul Uşurelu Petrică Lucian, administrator al SC Allinso Business Park SRL, în scopul disimulării sponsorizării ilegale a campaniei electorale, să înregistreze în contabilitatea societăţii factura fictivă nr. 243/10.03.2012 emisă de SC Alex Design SRL, în valoare totală de 1.086.240 lei, cauzându-se un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 210.240 lei, reprezentând TVA. Factura fiscală menţionată împreună cu alte documente justificative au fost puse la dispoziţia inculpatului Uşurelu Petrică Lucian de către inculpatul Alexe Răzvan”, se precizează în rechizitoriu.

Conform documentului, Petrică Uşurelu, cunoscând că banii provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, a dispus, în datele de 10.04.2012 şi 11.04.2012, efectuarea plăţii în conturile societăţii comerciale de tip fantomă Alex Design SRL a sumei de 1.086.240 lei.

În rechizitoriul PCA Ploieşti se arată că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANF) a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 210.240 lei reprezentând TVA.

“Prin săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, inculpatul Uşurelu Petrică Lucian a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 210.240 lei, precum şi o pagubă de 1.086.240 lei în dauna SC …. S.R.L. (…) Prejudiciul în cuantum de 8.362.583 lei a fost achitat în totalitate de S.C. . S.R.L . prin O.P. nr. din 17.04.2015, O.P. din 17.04.2015 şi O.P. nr. din 17.04.2015, rezultând că şi prejudiciul în cuantum de 210.240 lei aferent relaţiei cu SC … SRL a fost achitat de societate la data de 17.04.2015. SC … S.R.L, nu a dat curs solicitării de a se constitui parte civilă”, spun procurorii.


rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti arată în rechizitoriul prin care Vlad Cosma a fost trimis în judecată pentru instigare la evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii au dispus disjungerea şi declinarea către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti în vederea cercetărilor privind săvârşirea infracţiunii de...

Preluat de la EVZ