Decizia ar putea fi votată în doar câteva zile, de Consiliul Local Timișoara, la iniţiativa primarului Nicolae Robu.

„Vom interzice marțea viitoare în Consiliul Local și folosirea rolelor, a monociclurilor și trotinetelor, a tuturor aceste obiecte de mobilitate, pe străzile din centrul istorice dedicate promenadei. Unde este zonă pietonală va fi zonă pietonală. Au fost nenumărate cazuri în care era pe cale să se producă nenorociri, chiar mai grave decât cele pe care le-ar fi putut produce un biciclist de către un iresponsabil care merge cu rolele cu o viteză nebună.(…) Un copil cu un mijloc de transport poate lovi un alt copil (…) Niciun oraș nu cred că are atâtea piste, atâtea alei, unde se pot plimba iubitorii de trotinete”, declarat marți primarul Nicolae Robu, într-o conferință de presă.

Conform proiectului de hotărâre, bicicliștii, patinatorii pe role sau cei care folosesc trotineta, hoverboard sau segway, ori ale vehicule electrice, nu vor mai avea acces în patru piețe din Timișoara (Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sfântul Gheorghe, Piaţa Unirii), respectiv pe străzile Alba Iulia, Vasile Alecsandri, Mărăşeşti, Eugeniu de Savoya, Gheorghe Lazăr – pe tronsonul cuprins între strada Emanoil Ungureanu şi Piaţa Unirii, Florimund Mercy, Enrico Carusso și General Praporgescu.

rootstireaActualitate/Esential
Decizia ar putea fi votată în doar câteva zile, de Consiliul Local Timișoara, la iniţiativa primarului Nicolae Robu.„Vom interzice marțea viitoare în Consiliul Local și folosirea rolelor, a monociclurilor și trotinetelor, a tuturor aceste obiecte de mobilitate, pe străzile din centrul istorice dedicate promenadei. Unde este zonă pietonală va...

Preluat de la EVZ