Rectorul spune că în cazul în care instituția pe care o conduce devine subiect de negociere pentru actualele tensuni politice, va lua toate măsurile pentru a apăra ferm instituția, informează AGERPRES. Mai mult, rectorul spune că în perioada 2012-2014, UMF Târgu Mureș a beneficiat de mai multe decizii definitive și irevocabile în favoarea legalității deciziilor luate de Senatul universitar, consolidând autoritatea de administrare a universității.

”Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș a luat act cu îngrijorare de faptul că a redevenit subiect de negociere politică, uitându-se prea repede experiența anterioară din anul 2012 care a condus la căderea guvernului în funcție printr-o moțiune de cenzură. Atragem atenția decidenților politici că acum, ca și atunci, sunt încălcate în mod evident două prevederi constituționale: interdicția ingerințelor politice în viața academică și autonomia universitară (…) Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș solicită în mod imperativ să nu redevină subiect de negociere politică. În interiorul Universității, în activitatea academică a cadrelor didactice și a studenților, altele sunt prioritățile și valorile”, menționează rectorul într-un comunicat de presă.

Reacția reprezentanților UMF Târgu Mureș vine în contextul informațiilor care indică faptul că în negocierile dintre PSD-ALDE și UDMR există o serie de modificări în Legea Educației. Una din modificările importante este înființarea unei secții maghiare cu administrație separată în cadrul UMF Târgu Mureș.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Rectorul spune că în cazul în care instituția pe care o conduce devine subiect de negociere pentru actualele tensuni politice, va lua toate măsurile pentru a apăra ferm instituția, informează AGERPRES. Mai mult, rectorul spune că în perioada 2012-2014, UMF Târgu Mureș a beneficiat de mai multe decizii definitive...

Preluat de la EVZ