loading…

Studentul american Otto Warmbier care s-a întors recent din detenția nord-coreeană în stare de comă a murit, a anunțat luni familia sa, potrivit agențiilor internaționale de presă.

Warmbier a fost condamnat de justiția din Coreea de Nord la 15 ani de muncă forțată pentru crime împotriva statului, în martie 2016, după ce a recunoscut că a furat materiale de propagandă.

Tânărul a fost arestat în ianuarie 2016 în timp ce se pregătea să părăsească țara. Ulterior, el a mărturisit că a furat un banner inscripționat cu un slogan politic, într-o zonă rezervată pentru personalul hotelului din Phenian unde era găzduit în cadrul unei vizite organizate.

Pe 13 iunie, secretarul de stat american, Rex Tillerson a anunțat că studentul a fost eliberat și va ajunge în Statele Unite ale Americii pentru a se reuni cu familia sa.

Potrivit lui Rex Tillerson, Departamentul de Stat a obținut eliberarea lui Otto Warmbier sub coordonarea președintelui Donald Trump.

Rex Tillerson a dat asigurări că Departamentul de Stat va continua negocierile pentru a obține eliberarea altor trei americani deținuți în Coreea de Nord.

Otto Warmbier era în comă de mai bine de un an adică imediat după ce a fost văzut la procesul desfășurat în Phenian în martie 2016.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/06/studentul-american-tinut-prizonier-de-coreea-de-nord-a-murit-astazi-39387.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/06/studentul-american-tinut-prizonier-de-coreea-de-nord-a-murit-astazi-39387-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv