“Dragi prieteni,

De când fac politică, mi s-au pus în cârcă, nemeritat, multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu. Am mers pe ideea că cei care „au ochi de văzut, văd”.

Deja e mult prea mult!

N-am votat ieri nimic, nu votez azi nimic și n-am să votez NICIODATĂ ceva care să aduca atingere țării mele, poporului meu!!!”, a scris marți Pană pe contul de Facebook.

Deputatul Doina Pană, vicepreședinte PSD, spune că este prematur să se discute despre numele viitorului prim-ministru. ”Fiți siguri că vor fi mai multe nume vehiculate în Comitetul Executiv și în CEx se va vota cine va fi desemnat din partea coaliției PSD-ALDE ca premier, evident dinspre PSD. Nu se repetă istoria, dar facem pașii normali: așteptăm să treacă moțiunea miercuri și pe urmă imediat vom ieși cu propunerea”, a declarat ea pentru PS News.

În opinia secretarului general al Guvernului, Victor Ponta, aflat în conflict cu conducerea partidului, Carmen Dan și Olguța Vasilescu sunt cei mai probabili candidați pentru funcția de premier. Alte nume vehiculate sunt Florin Georgescu, Sorin Ducaru, Simona Miculescu, Eugen Teodorovici, Mariana Gheorghe, Nicolae Istudor, Viorica Dăncilă, Sorin Moisă.

“La noi nu e problema că n-avem premier. La noi e problema să ne scăpăm de cel care se erijează în premier pe persoană fizică. Nu se bate nimeni cu Sorin Grindeanu, Sorin Grindeanu se bate singur cu PSD-ul. Adică Sorin Grindeanu a primit din partea celui mai democratic for… Pentru că nu știu la alte partide cum este, dar la PSD CEx-ul nu înseamnă numai conducerea centrală, ci toți președinții de organizații județene, toți i-au retras susținerea politică. Deci nu e PSD contra PSD, e Sorin Grindeanu contra PSD. Eu zic să aveți răbdare până miercuri și o să aveți o surpriză foarte plăcută, pentru că moțiunea va trece cu o largă majoritate, peste numărul minim necesar”, a precizat deputatul PSD, Doina Pană.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, intitulată “România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor” a fost citită duminică în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, puterea având nevoie de 233 de voturi pentru a-şi da jos propriul guvern, votul urmând să aibă loc miercuri, ora 11.00.

Biroul Permanent al Senatului a decis marţi dimineaţă să retragă de pe ordinea de zi legile negociate luni cu UDMR în schimbul susţinerii moţiunii de cenzură. Printre actele normative care trebuiau votate de senatori se număra instituirea zilei de 15 martie ca Ziua maghiarilor din România. Şedinţa comună a comisiilor juridice, a drepturilor omului şi cea pentru administraţia publică s-a anulat, marţi dimineaţa, pentru a doua oară, din cauză că reprezentanţii UDMR şi PSD nu s-au înţeles asupra proporţiei unei minorităţi naţionale în populaţia unei localităţi de la care folosirea în administraţie a limbii respectivei minorităţi devine obligatorie.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
'Dragi prieteni,De când fac politică, mi s-au pus în cârcă, nemeritat, multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu. Am mers pe ideea că cei care „au ochi de văzut, văd”.Deja e mult prea mult! N-am votat ieri nimic, nu votez azi nimic și n-am să votez...

Preluat de la EVZ