Mircea Sandu (64 de ani) a plecat din fruntea Federației Române de Fotbal, în 2014, dar n-a scăpat de trecutul învolburat pe care l-a avut la „Casa Fotbalului”.

Ieri, la nicio săptămână după ce a fost achitat în cazul dezafilierii Universității Criova, „Nașul” a petrecut aproximativ o oră la sediul DNA, acolo unde a dat explicații într-un dosar ce are ca obiect luarea de mită și spălarea de bani, și în care este vizată și Lise Sandu (foto), soția sa.Acuzat că a luat bani pentru încheierea a două contracte

„La data de 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, cu intenție, a primit prin intermediul soției sale Sandu Elisabeta, cu titlul de mită, suma de 724.000 lei, de la reprezentanții unei societăți de avocatură. Banii respectivi au fost primiți de suspect pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009”, precizează procurorii DNA, într-un comunicat.

Abia scăpase de dosarul cu oltenii

Conform anchetatorilor, „Sandu Mircea a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de bani încasată în condițiile de mai sus (în contul soției sale), creând, contrar realității, aparența că această sumă ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia din urmă, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale”. Surse din cadrul FRF neau precizat că „Sfârâială și Asociații” este Casa de Avocatură implicată în acest dosar. Interesant este că actuala conducere a FRF, reprezentată de președintele Răzvan Burleanu, a avut un litigiu cu „Sfârâială și Avocații”.

Mircea Sandu n-a avut prea mult timp de respiro, după ce, la data de 15 iunie, în urma unei decizii a Curții de Apel București, a scăpat de acuzațiile din dosarul dezafilierii Universității Craiova. Este de așteptat, însă, ca în acest caz, Adrian Mititelu să solicite pagube uriașe în civil.

Lise a împrumutat o echipă

În dosarul dezafilierii Universității Craiova a apărut, în 2011, o informație ce o viza și pe Lise Sandu. Soția lui Mircea Sandu împrumutase clubul Gloria Bistrița, cu 400.000 de euro, pe 18 septembrie 2009, apoi suma îi fusese returnată, de un angajat al LPF, din fondul drepturilor de televizare acordat bistrițenilor. „Totul a fost legal și înregistrat în contabilitate”, explica Jean Pădureanu, fost președinte al Gloriei, decedat anul trecut. În luna mai a acestui an, Sandu a fost pus sub acuzare de DIICOT, într-un dosar legat de banii primiți de la FIFA și UEFA pentru construirea bazei sportive de la Buftea. „Nașul” e acuzat de spălare de bani și delapidare.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/06/02sotie_1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/06/02sotie_1-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Mircea Sandu (64 de ani) a plecat din fruntea Federației Române de Fotbal, în 2014, dar n-a scăpat de trecutul învolburat pe care l-a avut la „Casa Fotbalului”.Ieri, la nicio săptămână după ce a fost achitat în cazul dezafilierii Universității Criova, „Nașul” a petrecut aproximativ o oră la sediul...

Preluat de la EVZ