Potrivit părintelui Alexandru Slăvilă care slujeşte la aceeaşi biserică, enoriaşul fusese spovedit de dimineaţă de părintele Neţoiu. După ce i s-au iertat păcatele, a mers acasă de unde s-a întors cu un cuţit şi, nemaigăsindu- l pe Neţoiu, l-a atacat pe Păduraru chiar în faţa altarului.

Părintele Slăvilă ne-a spus că nu mai era nimeni de faţă, dar victima s-a târât până în afara bisericii, la hangarul unde se vând lumânări, şi a cerut ajutor.

Înjurat şi acuzat de pedofilie

Însă, surse judiciare au declarat că agresorul l-ar fi înjurat pe preot şi l-ar fi acuzat de pedofilie. La audieri, bărbatul a susţinut că nu-şi aminteşte nimic, anchetatorii luând în calcul posibilitatea ca acesta să aibă probleme psihice. Preotul rănit a fost transportat la Spitalul Universitar, iar agresorul a fost dus la Secţia 21 Poliţie. Medicii au anunţat că pacientul, în vârstă de 55 de ani, a fost internat, la ora 13.10, în stare stabilă. Echipajul SMURD a reuşit să-l echilibreze hemodinamic până să ajungă la spital.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a precizat că, în funcţie de diagnostic, urmează să se stabilească dacă agresorul rămâne în cercetarea secţiei de poliție sau va fi transferat la Serviciul Omoruri.

Crima din Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Focşani

Preotul Tudor Marin, parohul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Focşani, a fost ucis, pe 16 iunie 2012, în lăcaşul de cult de un bărbat de 30 de ani. Criminalul a mers la preot cerându-i să-i explice câteva pasaje din Biblie, după care l-a înjunghiat pe paroh cu un cuţit în inimă. A fugit de la locul faptei, fiind prins câteva ore mai târziu în apartamentul său. Preotul Marin avea doi copii, între care şi o fiică, soţia liderului sindical Vasile Marica. Asasinul, Florentin Puşcoiu, a fost scos de sub urmărire penală, după ce expertiza psihiatrică a arătat că nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei, suferind de schizofrenie paranoidă.

Părintele Roger, omorât în timpul slujbei de o rom

Ieşeanca Luminiţa Solcan l-a înjunghiat cu sânge rece, în august 2005, pe părintele Roger, liderul celei mai mari comunităţi ecumenice din lume. Ieşeanca a intrat în biserica de la Taize, din Franţa, şi, sub privirile a 2.500 de oameni, i-a înfipt un cuţit de trei ori, în gât şi în piept. Luminiţa era în evidenţele medicilor ieşeni cu tulburări schizoafective şi plecase în pelerinaj la Lyon. A fost declarată dezechilibrată mintal de către doctorii din Franţa şi internată în centrul specializat Chartreuse din Dijon. În 2011, o colegă de salon a înjunghiat-o de 17 ori. După incident, rudele Luminiţei au solicitat că acesta să fie extrădată şi internată în Iaşi. Judecătorii au admis cererea, iar Luminiţa a fost mutată în centrul de la Grajduri.

rootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Potrivit părintelui Alexandru Slăvilă care slujeşte la aceeaşi biserică, enoriaşul fusese spovedit de dimineaţă de părintele Neţoiu. După ce i s-au iertat păcatele, a mers acasă de unde s-a întors cu un cuţit şi, nemaigăsindu- l pe Neţoiu, l-a atacat pe Păduraru chiar în faţa altarului.Părintele Slăvilă ne-a spus...

Preluat de la EVZ