Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, a declarat că bărbatul care a făcut anunțul fals are 60 de ani, este din localitatea Măcărești, el fiind amendat cu 1.000 de lei.

La nivelul județului Iași a fost activat, joi seara, planul roșu de intervenție în urma unui apel primit, în jurul orei 22,45, la serviciul 112, de la un cetățean care a semnalat că a văzut “un avion la joasă înălțime, cu zgomot și lumini”.

La scurt timp după primirea apelului, 12 echipaje ISU cu 53 de persoane au plecat în teren pentru a verifica informația primită și a interveni în ajutorul unor eventuale victime.

Alte șase autoutilitare SMURD, plus mașina de medic șef au plecat spre zona indicată de apelant. Două autospeciale de transport victime multiple și personal din Unitățile de Primire Urgențe au stat în așteptare. Lor li s-au adăugat zeci de efective de polițiști din cadrul IPJ și Poliției de Frontieră.

Reprezentanții Aeroportului Iași, cei ai ROMATSA și cei ai autorităților de peste Prut au transmis reprezentanților ISU Iași că nu au nicio informație privind dispariția unei aeronave de pe radare.

La circa trei ore de la primirea apelului prin Sistemul Unic de Urgență 112 și de la declanșarea codului roșu de intervenție, reprezentanții ISU și ai celorlalte forțe de intervenție au decis își retragă echipajele în dispozitiv.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, a declarat că bărbatul care a făcut anunțul fals are 60 de ani, este din localitatea Măcărești, el fiind amendat cu 1.000 de lei.La nivelul județului Iași a fost activat, joi seara, planul roșu de intervenție în urma unui apel primit,...

Preluat de la EVZ