loading…

Casa a peste un milion de opere ale artei renascentiste, un paradis gastronomic și o vibrantă scenă a modei, Florența a fost votată cel mai frumos oraș din Europa în 2017, în cadrul Travel + Leisure World’s Best Awards. Este numărul 1 în această categorie pentru a zecea oară în ultimii 11 ani.

Cele mai frumoase orașe au fost alese de către cititorii T+L  în funcție de o serie de factori printre care cultură, bucătărie, nivel de prietenie, shopping sau turism, scrie Mediafax.

Locul de naștere al artei renascentiste, Florența găzduiește unele dintre cele mai renumite capodopere, de la David al lui Michelangelo până la Nașterea lui Venus a lui Botticelli sau faimoasa catedrală gotică Santa Maria del Fiore, cunoscută ca Domul.

Realmente un uriaș muzeu în aer liber, Florența include cele mai multe opere de artă din Italia și una dintre cele mai mari colecții din lume.

Este, de asemenea, “casa” lui Gucci, Pucci, Roberto Cavalli și Ferragamo.

Florența înseamnă și un paradis culinar, unde poți degusta cele mai gustoase delicateste, de la mozzarella proaspătă la paste, cea mai bună pâine sau ciocolată, ricotta, rravioli, gelato ori tiramisu. Aici te poți delecta și cu unele dintre cele mai bune vinuri din lume.

Drumul spre Florența îți oferă acces și la unul dintre cele mai frumoase peisaje rurale la nivel mondial: Toscana. Îl poți admira la un pahar de Chianti.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/cel-mai-frumos-oras-din-europa-in-2017-galerie-foto-40051.jpghttps://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/cel-mai-frumos-oras-din-europa-in-2017-galerie-foto-40051-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv