loading…

Acum câteva zile, lângă Salonta, orădeanul Zoltan Boroș a reușit să filmeze una dintre cele mai spectaculoase furtuni: supercelula. Acest tip de furtună se numește regina furtunilor, pentru că este cel mai spectaculos dintre toate tipurile de furtuni. Celula a parcurs aproape 300 km, din care vreo 100 km la noi în țară. 

Supercelulele sunt destul de rar întâlnite, fiind mai periculoase decât alte tipuri de furtuni. De regulă, supercelulele sunt fenomene izolate, ce pot dura ora întregi. Supercelulele se pot divide și aduc cu ele mari cantități de ploaie și vânt. Adesea, supercelulele sunt responsabile pentru tornade, însă acest fenomen nu apare mereu. 

O supercelulă se poate dezvolta pornind de la furtuni și poate ajunge în scurt timp la mărimea unui sistem multicelular. Într-o supercelulă apare și fenomenul de grindină.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/imagini-spectaculoase-supercelula-sau-regina-furtunilor-surprinsa-de-un-vanator-de-furtuni-video-40065.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/imagini-spectaculoase-supercelula-sau-regina-furtunilor-surprinsa-de-un-vanator-de-furtuni-video-40065-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv