Acest fragment de muniţie nu a explodat şi nu a rănit pe nimeni şi nu a produs pagube materiale, potrivit MAPN.

“Comanda Centrului Naţional de Instruire Întrunită ‘Getica’ (CNII) din Cincu a fost informată joi, 13 iulie, în jurul orei 18.00, despre faptul că un fragment metalic de muniţie desprins în urma unui ricoşeu a căzut pe un teren aflat la marginea localităţii Merghindeal, jud. Sibiu, la aproximativ 300 de metri lateral de marginea poligonului Cincu, fără a fi înregistrate victime. La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare administrativă condusă de comandantul CNII, care investighează cauzele producerii evenimentului. Din observaţiile echipei de cercetare, elementul metalic nu a cauzat o explozie la impactul cu solul”, se arată în comunicatul MAPN.

În poligonul Cincu s-au desfăşurat joi, 13 iulie, între orele 16,00-16,55, trageri de luptă cu armament de artilerie, precum şi cu tehnică de tancuri şi blindate.

“La Cincu, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNIÎ) se desfăşoară exerciţiul GETICA SABER-17, la care participă 1700 de militari din forţele terestre aparţinând comandamentului Diviziei 2 Infanterie ‘Getica’, Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată ‘Unirea Principatelor’ şi Brigăzii 8 LAROM ‘Alexandru Ioan Cuza’, împreună cu 3300 militari ai armatelor din Armenia, Croaţia, Statelor Unite ale Americii şi Ucraina. Exerciţiile cu trageri de luptă ale artileriei şi ale blindatelor sunt susţinute de aeronave militare aparţinând Forţelor Aeriene Române şi ale USAREUR. În sprijin acţionează structuri de informaţii militare, PSYOPS şi topogeodezice”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Acest fragment de muniţie nu a explodat şi nu a rănit pe nimeni şi nu a produs pagube materiale, potrivit MAPN.'Comanda Centrului Naţional de Instruire Întrunită 'Getica' (CNII) din Cincu a fost informată joi, 13 iulie, în jurul orei 18.00, despre faptul că un fragment metalic de muniţie desprins...

Preluat de la EVZ