Reamintim că Inspecţia Judiciară a fost sesizată de cei trei magistraţi, care au susținut că procurorul şef al DNA se implică în anchete şi că face presiuni, exemplul dat fiind dosarul deschis ca urmare a înregistrărilor dintr-o şedinţa a DNA, în cadrul căruia li s-a cerut efectuarea testului cu detectorul de minciuni (poligraf).


Mihaela Iorga: „Kovesi MI-A CERUT să o REȚIN pe Udrea”. Ţuluş: „DNA a devenit o CARICATURĂ”. Vedetele PUN CRUCE anticorupţiei


În sesizarea lor adresată Inspectorului șef al CSM la sfârșitul lunii iunie, cei trei procurori pun accentul pe această măsură dispusă de Laura Codruța Kovesi, considerând-o abuzivă și umilitoare.   

”Modul în care a fost efectuată ancheta (n.r. ancheta internă dispusă de L.C.Kovesi) și supunerea unei testări poligraf pentru o infracțiune imaginară este de natură a aduce atingere onoarei, probității și prestigiului justiției (art. 99 art. A din Legea 303/2004).

Prin emiterea de către Direcția Națională Antecorupție a unui comunicat privind înregistrarea acestui dosar penal faptele au ajuns la cunoștința publicului, fiind îndeplinite astfel condițiile prevăzute în art.99 lit.a din Legea 303/2004. Consecința directă o constituie decredibilizarea procurorilor secției, a instituției și a justiției în general.”, se arată în sesizarea procurorilor Țuluș, Moraru-Iorga și Marin.


MĂRTURII din interiorul ședinței CSM. Ce i s-a reproșat lui Kovesi | EXCLUSIV EVZ


Cei trei magistrați arată că au refuzat să se supună testului poligraf în cadrul anchetei interne, considerând procedura umilitoare, în condiţiile în care n-ar fi avut calitatea de suspect şi de martor la data la care li s-a cerut să facă testul. Ei susțin că s-a decis de la început, de către șefa DNA și colaboratorii săi, că ”sunt infractori și că trebuie pedepsiți”, iar în sesizarea adresată Inspectorului șef al CSM consemnează:

”Toate aceste afirmații făcute în condițiile în care nici măcar nu s-a stabilit existența unei infracțiuni denotă pe de o parte reaua credință în efectuarea anchetei, iar pe de altă parte imixtiunea procurorului șef în activitatea procurorului de caz. (…) Nu există nicio garanție că în viitor, un alt procuror sau un alt judecător nu va fi pus în situația de a fi testat poligraf pentru o faptă imaginară. Nu există nicio garanție că, în această modalitate, demnitatea magistratului nu va fi lezată ori de câte ori cineva va fi supărat, va dori să îl discrediteze sau să îl îndepărteze dintr-o anumită funcție”.


CSM, AVIZ pentru REVOCAREA celor doi procurori DNA. Ședință cu SCÂNTEI la CSM! Țuluș: „În 2013-2014 au fost procurori care AU ACCEPTAT să COLABOREZE cu ALTE INSTITUȚII. DNA a ajuns o CARICATURĂ”. DECLARAȚIILE șefei DNA


rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Reamintim că Inspecţia Judiciară a fost sesizată de cei trei magistraţi, care au susținut că procurorul şef al DNA se implică în anchete şi că face presiuni, exemplul dat fiind dosarul deschis ca urmare a înregistrărilor dintr-o şedinţa a DNA, în cadrul căruia li s-a cerut efectuarea testului cu...

Preluat de la EVZ