Poliţia israeliană a anunţat vineri anularea rugăciunilor la Esplanada moscheilor, care găzduieşte locul cel mai sfânt al musulmanilor din Ierusalim, după ce trei israelieni au fost răniţi în apropiere într-un atac armat, informează Reuters, AFP şi dpa, citați de Agerpres.

Cei trei atacatori, despre care încă nu s-a stabilit dacă sunt palestinieni, au fost ucişi de forţele de securitate. Israelienii răniţi în atac – dintre care doi grav – sunt poliţişti.

Este vorba primul atac important cu arme de foc care are loc după mai mulţi ani în Oraşul vechi, situat în Ierusalimul de est, anexat şi ocupat de Israel.

Noile violenţe izbucnite în octombrie 2015 în Israel şi teritoriile palestiniene au provocat moartea a 280 de palestinieni, 42 israelieni, doi americani, doi iordanieni, un eritreean, un sudanez şi a unei britanice, conform unui bilanţ realizat de AFP. Majoritatea palestinienilor ucişi sunt autori sau presupuşi autori de atacuri, de cele mai multe ori tineri înarmaţi cu cuţite care acţionează singuri.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Poliţia israeliană a anunţat vineri anularea rugăciunilor la Esplanada moscheilor, care găzduieşte locul cel mai sfânt al musulmanilor din Ierusalim, după ce trei israelieni au fost răniţi în apropiere într-un atac armat, informează Reuters, AFP şi dpa, citați de Agerpres.Cei trei atacatori, despre care încă nu s-a stabilit dacă...

Preluat de la EVZ