Furtuna pe mare a început de astăzi dimineață. Pe plajele din sudul litoralului vântul suflă cu putere, spulberând nisipul. Salvamarii au ridicat steagul roșu care interzice intrarea în apa mării. Șeful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Borteș, spune însă că turiștii, mai ales cei tineri nu ascultă recomandările salvatorilor și se aruncă în valuri. În urmă cu o oră, un tânăr a fost scos din valuri de către salvamari în zona Esplanada din Venus, nefiind nevoie de intervenția cadrelor medicale.

Salvamarii sunt în alertă, patrulează pe plajă și, cu ambarcațiunile, în apă. Fluieră și aleargă după turiștii neascultători, interzicându-le să intre în mare. “O poliție a plajelor care să stea de veghe și să ia măsuri împotriva turiștilor indisciplinați ar fi necesară”, spune Vasile Borteș. În nordul litoralului este arborat steagul galben. Doar înotătorii experimentați pot intra la scăldat. De la începutul sezonului estival opt personae au murit înecate. O turistă de 32 de ani din Dâmbovița, dispărută în mare la Mangalia, în urmă cu două zile, este căutată și acum de scafandrii de la ISU Dobrogea.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Furtuna pe mare a început de astăzi dimineață. Pe plajele din sudul litoralului vântul suflă cu putere, spulberând nisipul. Salvamarii au ridicat steagul roșu care interzice intrarea în apa mării. Șeful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Borteș, spune însă că turiștii, mai ales cei tineri nu ascultă recomandările salvatorilor...

Preluat de la EVZ