Lisa Samp, care a fost expertă în afaceri rusești și europene la Casa Albă și la Departamentul de stat, a spus că nu a fost prima și probabil nici ultima încercare a Rusiei de a submina dreptul suveran al unei țări de a-și alege liber asociațiile politice.

La aceeași audiere, Damon Wilson, vicepreședintele executiv al Consiliul Atlantic, un think tank de la Washington, a spus că Rusia încearcă să-și extindă influența și să submineze guvernele pro-occidentale folosind un amestec de corupție, crimă organizată și subdezvoltare.

„Prosperitatea e antidotul, pentru că întărește rezistența națiunilor, în mod particular în estul și sud-estul Europei”, a mai spus Wilson. Prezent la aceeași audiere, ambasadorul Muntenegrului la Washington Nebpjsa Kaluderovici le-a spus senatorilor americani că în țara sa sînt judecate mai multe persoane bănuite că au pus la cale tentativa de puci, și că procuratura are dovezi de netăgăduit, informează Europa Liberă.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Lisa Samp, care a fost expertă în afaceri rusești și europene la Casa Albă și la Departamentul de stat, a spus că nu a fost prima și probabil nici ultima încercare a Rusiei de a submina dreptul suveran al unei țări de a-și alege liber asociațiile politice.La aceeași audiere,...

Preluat de la EVZ