loading…

Directorul general al Companiei Naționale „Administrația Porturilor Dunării Fluviale” (CNAPDF), Cristian Matei, a fost trimis în judecată, vineri, de DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului, după ce a trecut în mod ilegal un imobil ce aparținea companiei în patrimoniul ANR.

Conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în 26 mai, Cristian Matei, în calitate de director al CNAPDF, încălcând legea privind buna gestiune financiară în administrarea patrimoniului public, a semnat un act prin care a trecut un imobil în patrimoniul Autorității Navale Române (ANR).

„Matei Cristian, împreună cu inculpatul Trandafir Răzvan-Gabriel, la instigarea inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, au semnat un act adițional la un contract de vânzare – cumpărare prin care un imobil a trecut, fără plată, din patrimoniul C.N. A.P.D.F. Giurgiu în patrimoniul Autorității Navale Române”, arată procurorii anticorupție.

Prin acest fapt, compania a fost prejudiciată cu suma de 255.372,726 euro fără TVA, bani ce reprezintă contravaloarea respectivului imobil, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru Autoritatea Navală Română (ANR).

„Acționând în această manieră, inculpații Matei Cristian și Trandafir Răzvan-Gabriel au urmărit fraudulos, îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, în cadrul dosarului penal mediatizat prin comunicatul nr. 496/VIII/3 din 16 mai 2017. Până la această dată Compania Națională „Administrația Porturilor Dunării Fluviale” (C.N. A.P.D.F.) S.A. Giurgiu nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză”, conform sursei citate.

Dosarul va fi judecat de magistrații de la Tribunalul Constanța.

În același caz au fost trimiși în judecată și directorul general interimar al Autorității Navale Române, Răzvan-Gabriel Trandafir, pentru complicitate la abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului, precum și Liviu Aurelian Cazan, fost șef al ANR, acuzat de instigare la abuz în serviciu și instigare la favorizarea făptuitorului.

https://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/seful-cn-administratia-porturilor-dunarii-fluviale-trimis-in-judecata-pentru-abuz-in-serviciu-40069.jpghttps://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/seful-cn-administratia-porturilor-dunarii-fluviale-trimis-in-judecata-pentru-abuz-in-serviciu-40069-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv