Ambasada României la Washington DC a onorat participarea echipei României la Olimpiada de robotică „FIRST Global Robotics Olympics”, ce se desfășoară în capitala americană, conferind membrilor acesteia diplome de excelență în semn de apreciere pentru contribuția adusă la promovarea țării noastre în lume, prin intermediul cercetării științifice aplicate. De asemenea, echipa a primit din partea ambasadei un drapel al României.

                În mesajul transmis cu această ocazie, ambasadorul României George Cristian Maior a arătat că, prin acest eveniment, Ambasada României în Statele Unite ale Americii a dorit să își arate aprecierea pentru membrii echipei olimpice care, prin activitatea desfășurată în capitala SUA, devin adevăraţi ambasadori ai României.

                “Am rămas impresionat de inteligenţa, de eforturile şi de cunoştinţele excepţionale pe care le-aţi demonstrat în domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii. Vă felicit pentru acumulările de până acum, pentru reuşita în competiţia naţională de robotică şi sunt convins că veţi avea în continuare un parcurs excepţional. De asemenea, doresc să îmi exprim admiraţia faţă de mentorii care v-au îndrumat şi v-au învăţat atât ştiinţa, cât şi valorile muncii în echipă care garantează cele mai mari performanţe. Nu în ultimul rând felicit părinţii care v-au sprijinit, sponsorii care v-au fost alături cu generozitate şi Asociaţia Naţie prin Educaţie pentru o activitate care inspiră respectul nostru deplin. Să fiţi mândri de ţara şi de identitatea noastră şi să ştiţi că, aici în Statele Unite ale Americii, România este foarte respectată pentru calitatea şi pregătirea cetăţenilor ei, pentru istoria ei şi pentru seriozitatea pe care am demonstrat-o în două decenii de parteneriat strategic româno-american, inclusiv pe dimensiunea ştiinţei şi tehnologiei”, se arată în mesajul ambasadorul George Cristian Maior.

Olimpiada de robotică „FIRST Global Robotics Olympics”, inclusă în circuitul mondial al competițiilor de robotică FIRST (For Inspiration and Recognition of Science & Technology), promovează platforma de educație STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Ambasada României la Washington DC a onorat participarea echipei României la Olimpiada de robotică „FIRST Global Robotics Olympics”, ce se desfășoară în capitala americană, conferind membrilor acesteia diplome de excelență în semn de apreciere pentru contribuția adusă la promovarea țării noastre în lume, prin intermediul cercetării științifice aplicate. De...

Preluat de la EVZ