loading…

370 de noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate de vinerea trecută și până acum, în total fiind peste 8.000 de cazuri confirmate cu rujeolă în România, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Astfel, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 14 iulie, este 8.017, dintre care 31 de decese, respectiv 8 în județul Timiș, șase în județul Arad, șase în județul Dolj, trei în județul Caraș Severin și câte unul în județele Bihor, Cluj, Călărași, Satu Mare,Vaslui, Galați, Mureș și București.

Cifra a crescut cu 370 de cazuri, în condițiile în care numărul raportat până pe 7 iulie era de 7.647, dintre care 31 de decese.

Premierul Mihai Tudose i-a dat, joi, termen de o săptămână ministrului Sănătății să pună la punct un procedeu prin care românii să fie informați despre importanța vaccinării copiilor, solicitarea venind în contextul în care în momentul de față există 180.000 de copii nevaccinați de rujeolă.

”Am o statistică: 180.000 de copii nevaccinați de rujeolă și 80.000 nevaccinați la poliomielită. Așa e?”, a fost întrebarea premierului pentru ministrul Florian Bodog, la începutul ședinței de Guvern de joi.

Ministrul i-a confrmat cifrele, motiv pentru care Tudose i-a dat o săptămână lui Bodog să vină cu un plan de informare a populației.

”Săptămâna viitoare să stabiliți un procedeu prin care să înțeleagă românii că trebuie să fie vaccinați copiii. Vaccinuri avem dar nu reușim să ajungem la destinatar”, a transmis premierul.

Ministrul Florian Bodog a declarat că a avut mai multe discuții cu reprezentanții Organizației Modiale a Sănătății și există și un plan de acțiuni care va fi pus în câteva zile în aplicare.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/epidemie-de-rujeola-aproximativ-400-de-noi-cazuri-de-rujeola-s-au-inregistrat-in-ultima-saptamana-40079.jpghttps://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/epidemie-de-rujeola-aproximativ-400-de-noi-cazuri-de-rujeola-s-au-inregistrat-in-ultima-saptamana-40079-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv