HOROSCOP   Pe 15 iulie s-au născut Rembrandt van Rijn, Iris Murdoch, Jacques Derrida, Forest Whitaker, Jean-Baptiste Charcot, Mario Kempes, Costin Nenițescu, Florin Mihăilescu, Eugen Filotti, iar pe 16 iulie s-au născut Ginger Rogers, Ruben Blades, Ronald Amundsen, Andrea del Sarto, Gheorghe Cozorici, Dimitrie Anghel, Sergiu Adam.

 

HOROSCOP  Pe 15 iulie, sâmbătă, în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Chiriac, Iulita, Iosif din Tesalonic, Vladimir, Luminătorul Rusiei. Pe 16 iulie sunt Sfinţii: Sf. Sfinţit Antinoghen cu cei 10 ucenici ai săi. Avudim şi Faust.

 

În ”Kalendar” pe 15 iulie este Ciurica, Chiriac Şchiopul, Ziua Femeilor, Circovii Mărinei.

 

Sunt sărbători vechi feminine, poate de douăzeci de mii de ani, ale zeiţelor Kibele, Semele şi cabira Axiokersa, moştenite de traci, geţi şi daci, de la agatârşi, cabiri şi pelasgi, probabil, dacă nu chiar de la dolicocefalii (cu capul lung) cei misterioşi, numiţi uneori hiperboreeni, care au locuit prin toată Europa zeci, sute de mii de ani înainte de sosire brachicefalilor (cu capul rotund) indo-europeni.

 

Şi în ziua de astăzi, în prezent, serbarea folclorică se ţine tot trei zile, după numărul zeiţelor pământului, rodului şi a iubirii. Obiceiul lupilor, al dacilor!

 

Se spune că astăzi, 15 iulie, este singura zi din an când o femeie poate să-şi bată bărbatul (Speranţia). Nu se împrumută, nu se dă nimic din casă.

 

Chiric Şchiopul cine să fie? Vechiul nostru prieten Lupul Şchiop, care se alintă şi el pe lângă zeiţe, că îi este şi lui drag să fie iubit şi mângâiat!

 

După cum se spune în popor: “Să te ferească Dumnezeu de bătaia chiorului şi de dragostea şchiopului, ori de omul însemnat, să-ţi tai poala şi să fugi!” (Pamfile, pagina 108).

 

HOROSCOP  Tradiţional, pe 16 iulie, în “kalendar” continuă Circovii de vară, Cercurile Mărinii, Ciurica. Începând din 15 (Chiric Şchiopul, Lupul Şchiop) sau 16 iulie, Circovii sunt spirite feminine, compozite, dar cu preponderenţă de foc, care „ciuruiesc în bătaie” pe cei care nu ţin cele trei zile de interdicţii.

 

Se poate specula că este o sărbătoare ce vine tocmai din matriarhat. În aceste zile femeile nu fac dragoste, ci război, adică ciomăgesc bărbaţii neascultători ai tradiţiei.

 

Mircea Eliade îmi spunea că Circovii sunt un fel de arhetip al sărbătorii amazoanelor, probabil de la la agatârşii cei conduşi de femei! În plin miez al verii fecunde, sunt trei zile în care femeile se pot răzbuna libere pe bărbaţii „leneşi, beţivi şi neperformanţi în pat”.

 

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți, m-am uitat cu atenție la parada militară de 14 iulie, de la Paris. Pe CBS, pe net, că eu televizor nu am, m-a ferit bunul Dumnezeu. 3.700 militari, 211 vehicule, dintre care 62 motociclete, 241 cai, 63 de avioane și 29 de helicoptere. Parada a fost deschisă de ”Sammies”, militarii Unchiului Sam din Primul război mondial, în costume și armament de epocă. De fapt, m-am uitat la Donald Trump și Emmanuel Macron. Să știți și nu exagerez, dar de ceea ce hotărăsc cei mari și tari depinde atât pacea lumii, dar și amărâtele noastre de pensii și salarii, viața noastră cea de toate zilele. Așa a fost mereu, chiar și în timpul Războiului Rece.

 

I-am obsevat cu atenție, ce vorbeau, ce unități militare le-au plăcut cel mai mult. Lui Donald Trump, de exemplu, i-au plăcut legionarii, Legiunea Străină, care defila calm și încet, cu un mers măsurat, după propria fanfară, având în frunte pe geniști, 36 de bărboși înalți și solizi, cu șorțuri din piele de bou, cu mănuși lungi de protecție și purtând pe umăr grele topoare. Toți purtând celebrele chipiuri albe. Altădată o să vă povestesc mai multe despre Legiune, am ce povesti.

 

HOROSCOP  Și micul incident de la sfârșitul paradei. Cei doi președinți coboară din tribuna oficială. Macron se întreține cu generalul care a condus defilarea. Cu spatele la Trump. Trec secundele. Trece un minut. Trec două minute. Cei doi francezi trăncănesc veseli, parcă au uitat de prezența președintelui american. Macron se întoarce și vrea să se urce la loc în tribună. Realizează gafa și îl prezintă pe general președintelui Donald Trump, se schimbă două cuvinte și o strângere de mână. Episodul este punctat de un ropot de aplauze cam ironice, episodul s-a consumat sub ochiul avizat al diplomaților străini.

 

Dar, toată defilarea, până și baletul final al fanfarei, s-a desfășurat sub accentul comemorarii unui an de la masacrul de la Nisa, când un musulman a ucis 86 de persoane. Lucru punctat și în discursul scurt și sobru al lui Macron.

 

HOROSCOP  Bun, totul se sfârșește, cele două cupluri prezidențiale se despart, Macron se duce să facă o ”baie de mulțime”. Dă mâna cu mai multe persoane. Când, ce să vezi, pe acolo, prin mulțimea selectată de DGSE, era și Prințul Paul!!! Macron a dat mâna cu el! No comments.

 

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți, NASA nu are bani ca să trimită astronauți pe Marte. Tot vineri, 14 iulie, William H. Gerstenmaier, șeful programelor zborurilor spațiale cu astronauți, a declarat pentru presă că NASA, conform cu bugetul alocat, care este doar cu 2% mai mare decât înainte, nu-și poate permite finaciar abordarea zborului spre Marte cu oameni la bord și că, probabil, se va întorce la Lună, se vor dezvolta programele abandonate acum două decenii. Aceasta după ce Gerstenmaier a anunțat, miercuri, 12 iulie, ”American Institute for Aeronautics and Astronautics” că NASA renunță la programul Marte. Racheta, naveta SLS și capsula ”Orion” au consumat tote resursele NASA. Nici nu au început proiectarea vehicului care urma să ajungă pe suprafața lui Marte și apoi să decoleze de acolo spre Pământ.

 

Oficialul NASA a declarat că se vor concentra pe construirea Deep Space Gateway” o stație imensă care va orbita în jurul Lunii și va fi folosită ca platformă de construire și lansare a vehiculelor cosmice de foarte mare distanță, inclusiv Marte și centura asteroizilor.

 

Se pare că William H. Gerstenmaier este un bun comunicator. Mi-a plăcut un aspect al declarației lui: ”În Constituție se spune ”we, the people of America”, noi poporul american, așa că zborul spațial și cucerirea Cosmosului nu este numai datoria unei agenții federale, nu prea bogată. America a fost făcută mare mai ales prin inițiativa particulară, prin industria americană privată!”

 

În seara aceiași zile, Elon Musk a spus că este conștient de dificultățile NASA, dar calendarul zborului spre Marte este stabilit și numai o invazie extraterestră mai poate opri omul să ajungă pe Marte! În 2018 vor pleca ”bagajele”, primele nave robot, iar în anul 2025 omul va ajunge pe Marte, a declarat Elon Musk. Să-i urăm succes în această nouă descoperire a Americii, după cum am mai spus, Marte este noua Americă!

 

În acest weekend nu primesc pe nimeni în pustnicia mea, am avut un vis rău, cred că v-am povestit și nu vreau să port nenoroc nimănui. Oricum, ai mei sunt plecați cu treburi, iar finlandezii m-au anunțat că vin pe 22, la școală cu un probabil nou contingent de șefi SOO. Au nevoie de experiența mea din Orient. Fac și eu ce pot, pentru alții, pentru că românii nu au nevoie de mine!

 

Chiar nu știu ce film să văd, nou sau vechi, să văd sau să revăd! Sau să mă uit la ultimile episoade din ”Dark Matter” și ”The Expanse”? Nu le-am văzut pe cele de săptămâna trecută. Dar, parcă m-aș uita la un musical spumos, cu dansatoare acvatice, ceva vechi și faimos din gloria Hollywoodului. Văd eu, dacă nu mă horărăsc, mă uit la stele, telescopul Gina lucește îmbietor în întuneric. Am timp, doar mâine este, în definitiv o altă zi!

 

                                                        ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC Nu te enerva din cauza unor nimicuri sau a unor inexactităţi de comunicare.  Fii deosebit de precis în discuţii sau în negocieri.  Sâmbătă este un prilej să recapeţi iniţiativa. Un semn de foc iţi poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură. In aceasta perioada a weekend-ului de la jumătatea lunii iulie ai ceva noroc. Asta nu înseamnă că ai să câştigi la loto, la casino sau la orice alt joc aranjat. Poziţia lui Venus indică prietenii noi şi petreceri reuşite, asa ca fă un tur de telefoane pe la prieteni ca să vezi de unde sare invitația.  Se poate să primeşti scurte veşti neaşteptate de la membrii familiei şi/sau de la prieteni. Surprize plăcute şi mai puţin placute, situaţii care evolueaza spre intorsaturi neaşteptate, dar comice până la urmă, sunt deliciile weekendului.

 

HOROSCOP

 

TAUR  Sâmbătă, domeniul avantajat este cel al noului. Astăzi este ziua noutăţilor.  Atât în sensul de veste, informaţie, eveniment social cât şi cu înţelesul de obiecte, imagini, de oameni noi. Mult entuziasm şi optimism şi o privire mai filozofică asupra vieţii te ajută să te bucuri din plin de deliciile verii. Care delicii, costă din ce în ce mai mult! Stelele şi conjunctura astrologica te avantajeaza astazi, protejandu-te eficace impotriva atacurilor familiei şi prietenilor care vor neapărat să te scoată la plimbare sau la nu ştiu ce festival de jazz. Tu vrei la munte! Duminica trebuie sa eviti asumarea de angajamente și responsabilități pe termen lung, să nu faci promisiuni bombastice pe care apoi să le regreți.

 

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
      HOROSCOP   Pe 15 iulie s-au născut Rembrandt van Rijn, Iris Murdoch, Jacques Derrida, Forest Whitaker, Jean-Baptiste Charcot, Mario Kempes, Costin Nenițescu, Florin Mihăilescu, Eugen Filotti, iar pe 16 iulie s-au născut Ginger Rogers, Ruben Blades, Ronald Amundsen, Andrea del Sarto, Gheorghe Cozorici, Dimitrie Anghel, Sergiu Adam.   HOROSCOP  Pe 15 iulie,...

Preluat de la EVZ