„V-ati pus problema ca puteati fi inregistrata din afara cladirii? Este o pista de ancheta si aceasta. Ea va fi eliminata sau confirmata la finalul urmaririi. Urmeaza sa fie verificata. Deocamdata acest scandal s-a soldat cu revocarea a doi procurori… … nu are nicio legatura. Motivele revocarii au fost facute publice. Au fost propusi pentru revocare pentru motive diferite, dovedite in fata CSM care a si avizat aceasta propunere de revocare, a explicat Kovesi.

KOVESI A VORBIT DESPRE DRAGNEA şi dosarele liderului PSD într-un INTERVIU VIDEO EXPLOZIV: „Nu alegem ţinte, nu anchetăm o persoană pentru că are cinci vile.”

Kovesi A LUAT URMA unui „INFRACTOR DIN DNA”: „Vă asigur că REZIST ŞI NU MĂ LAS.” Dezvăluiri incendiare despre E-MAILUL DE AMENINŢARE trimis de şefa DNA

In cazul dnei Moraru Iorga exista o suspiciune privind inregistrarea unui denunt. Ceea ce unii au apreciat drept o chichita. De 4 ani de zile, de cand conduc aceasta institutie, am mai avut situatii dificile cu care ne-am confruntat, procurori care au incalcat dispozitii legale sau care au comis fapte penale si de fiecare data am folosit intrumentele manageriale pe care le am. In aceasta situatie, din verificarile facute, am constatat ca au fost incalcate anumite norme care impuneau revocarea celor doi procurori din fruntea DNA. Cand ati facut verificarile acestea?

 Eu am dispus niste controale in care au fost implicati cei doi procurori inca din martie. Si cand ati fost inregistrata? La sfarsitul lunii martie. Procedura controlului, a dosarelor pe care el le are in lucru, nu se termina intr-o zi sau doua. Mai ales cand e vorba de un procuror cu 100 de dosare, ca dna procuror. Motivele care au dus la revocare au fost descoperite in aceasta perioada. Mai mult, niciodata nu am cerut revocarea unui procuror, nu am dispus numite masuri pana cand nu am verificat orice informatie prin controale, prin verificari efective ale unor acte sau documente, cand situatia a impus-o. Motivele de revocare au fost identificate, au fost verificate si cand au fost confirmate s-a propus CSM avizarea acestor propuneri. In momentul in care a fost inregistrata sedinta respectiva, cei doi procurori, la fel ca altii, se aflau deja sub verificare?

Înregistrările cu Codruța Kovesi: săgeți de hîrtie trase cu gura împotriva unui tanc M1 Abrams | ROMANIA LUI CRISTOIU

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
„V-ati pus problema ca puteati fi inregistrata din afara cladirii? Este o pista de ancheta si aceasta. Ea va fi eliminata sau confirmata la finalul urmaririi. Urmeaza sa fie verificata. Deocamdata acest scandal s-a soldat cu revocarea a doi procurori... ... nu are nicio legatura. Motivele revocarii au fost...

Preluat de la EVZ