De asemenea, Sorina Matei consideră că recentul interviu pe care Laura Codruța Kovesi l-a acordat Ziare.com ”e o minciună”

Procurorii care au clasat două dosare Tel Drum, oamenii șefei DNA!

”Surse judiciare susţin că dosarul Tel Drum/ Dragnea din 2010, despre care vorbeşte şefa DNA, a fost închis chiar de un alt protejat al dânsei. Procurorul Eugen Stoina din Sibiu, de pe Secţia I coordonată chiar de şefa DNA, destul de slăbuţ profesional, venit de la DNA Bucureşti, serviciu între timp desfiinţat. În acelaşi timp, alte surse judiciare susţin că în DNA mai există şi un al doilea dosar închis pe aceeaşi temă în care faptele sunt în majoritate prescrise. Al doilea dosar a fost închis tot în 2010 de procurorul Paul Dumitriu, adjunct al secţiei a II-a, alt protejat al şefei DNA, cercetat de Inspecţia Judiciară alături de Jean Uncheşelu şi Marius Bulancea, cu performanţa de neegalat în a fi interceptat în dosarele secţiei.

Kovesi știe cine a clasat dosarele!

Nu ştie şefa DNA cine a clasat dosarele? Extrem de puţin probabil. De ce nu spune? Poate pentru că este vorba de procurori apropiaţi dânsei. I-a sancţionat pe apropiaţi pentru clasarea speţelor? Bineînţeles că nu. Cum întotdeauna procurorii răspund cu capul pentru soluţiile pe care le dau în dosare, aşa cum şi Lucian Papici a clasat dosarul lui Ghiţă în mandatul şefei DNA, adevărurile din DNA trebuie mereu spuse până la capăt. Altfel, pot fi mici miniciuni induse prin omisiune.

Declarațiile oficiale

Declaraţie şefa DNA: :“Deci pana in 2016, cand ati deschis primul dosar Tel Drum, nu ati avut fapte? R: Noi am investigat acele informatii obtinute dupa 2013, nu stiu ce a fost inainte. Dupa 2013, acestea sunt anchetele despre care pot sa va spun. Î: A existat un dosar Tel Drum inchis de DNA in 2010? R: Da, a existat un dosar Tel Drum solutionat in 2010 cu o solutie de netrimitere in judecata. Î: Stiti motivul? R:Nu am citit in mod special acel dosar. Î:Avea legatura cu dl. Dragnea? R: Nu pot sa va confirm sau sa va infirm acest lucru”, a amintit Sorina Matei.

Interviul acordat de Kovesi, ”o minciună”

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
De asemenea, Sorina Matei consideră că recentul interviu pe care Laura Codruța Kovesi l-a acordat Ziare.com ”e o minciună” Procurorii care au clasat două dosare Tel Drum, oamenii șefei DNA! ”Surse judiciare susţin că dosarul Tel Drum/ Dragnea din 2010, despre care vorbeşte şefa DNA, a fost închis chiar de un...

Preluat de la EVZ