Proiectul de lege a generat tensiuni în interiorul coaliției de guvernare. Întors de la Bruxelles, de la o  întâlnire cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, premierul Mihai Tudose a spus că renunță la impozit.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a refuzat să comenteze declaraţia primului-ministru. El a motivat că „nu ştiu ce a declarat premierul şi din moment ce nu ştiu nu vreau să comentez pentru că pot fi nuanţe.”

În schimb, liderul social-democrat a subliniat că există în prezent un impozit pe cifra de afaceri a IMM-urilor (afaceri de sub 500.000 de euro) şi la acesta nu se va renunţa, deoarece oamenii de afaceri „au primit măsura foarte bine şi sunt foarte mulţumiţi, pentru că 1 la sută pe cifra de afaceri înseamnă cam 6 procente impozit pe profit, ceea ce cred că le convine.”

Liviu Dragnea a declarat că așteaptă de la premierul Mihai Tudose o simulare legată de impozitul pe cifra de afaceri şi dacă sunt argumente în favoarea susţinerii poziţiei guvernului, PSD nu va avea obiecţii – transmite Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a intervenit în disputa dintre Guvern și mediul de afaceri, pe tema impozitării afacerilor.

Șeful statului a cerut stabilitate şi predictibilitate, deoarece „aceste schimbări frecvente de abordare strategică, de exemplu în domeniul fiscal, nu fac bine nimănui. Ele nu pot fi puse în practică într-un timp foarte scurt. Mediul de afaceri, dar şi omul simplu vor să ştie ce doreşte statul şi cum va face statul aceste lucruri. Asta înseamnă stabilitate şi predictibilitate”.

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
Proiectul de lege a generat tensiuni în interiorul coaliției de guvernare. Întors de la Bruxelles, de la o  întâlnire cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, premierul Mihai Tudose a spus că renunță la impozit.Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a refuzat să comenteze declaraţia primului-ministru. El a motivat că „nu ştiu ce...

Preluat de la EVZ