loading…

Inspectorii sanitari au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 167.700 de lei și au suspendat temporar trei restaurante și o pizzerie, după ce a controlat mai multe unități de pe litoral în perioada 3-16 iulie, potrivit unui comunicat transmis luni de ANSVSA.

“În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiții necorespunzătoare a acestora, neanunțarea de către operatorul economic a începerii activități supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor”, se arată în comunicatul transmis de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Inspectorii sanitari au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 9.000 de lei și au retras de la comercializare 678 de kilograme de produse alimentare nedestinate consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare, după ce s-au deplasat la mai multe unități din Constanța, la solicitările CJPC Constanța.

“Totodată, la solicitarea IPJ Constanța – SICE, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au efectuat acțiuni comune de control în stațiunea Venus, unde în urma verificărilor efectuate au sancționat contravențional două restaurante, cu amenzi în valoare de 5.500 de lei. Au fost retrase de la vânzare 72 de kg produse alimentare, improprii consumului uman și dirijate către o unitate specializată pentru neutralizare”, se mai arată în comunicat.

În perioada 3-16 iulie au fost confiscate și retrase de la vânzare 984 kg de produse alimentare.

În perioada 3-16 iulie 2017, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța împreună cu inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor delegați care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificate 492 de unități localizate în zonele Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

“Controalele s-au desfășurat în: 219 restaurante, 8 pizzerii, 54 de unități tip fast-food, 18 braserii, 30 unități tip bufet, 17 baruri, un snack bar, două unități tip catering, 10 cantine din tabere școlare, 3 pensiuni, 84 de magazine alimentare, 10 cofetării/patiserii, 22 laboratoare cofetărie patiserie, 3 rulote, 5 unități comercializare produse congelate, 3 depozite alimentare, o tonetă de înghețată și două autoutilitare”, precizează ANSVA.

https://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/controale-pe-litoral-trei-restaurante-si-o-pizzerie-inchise-din-cauza-conditiilor-de-igiena-precare-40139.jpghttps://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/controale-pe-litoral-trei-restaurante-si-o-pizzerie-inchise-din-cauza-conditiilor-de-igiena-precare-40139-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv