Elena Udrea era acuzată de complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar făcut de procurorii DNA, în legătură cu creditul luat de la BRD, în valoare de 3,28 milioane euro.

Procurorii DNA îi acuzau pe Sorin Mihai Popa, director adjunct al BRD şi pe Elena Udrea, fostul ministru PDL al Dezvoltării, de abuz în serviciu, respectiv de complicitate la abuz în serviciu, cu foloase necuvenite.

Popa, care avea atribuţii în structura de Private Banking a BRD (clienţi privilegiaţi) este acuzat de procurorii DNA că, în perioada 2007-2010, şi-a îndeplinit cu rea credinţă atribuţiile de serviciu, acordându-i Elenei Udrea mai multe derogări de la politica obişnuită a băncii, provocând prejudiciu instituţiei. Astfel, în cazul lui Udrea, nu au fost încasate comisioane şi dobânzi şi nu au fost executate garanţiile atunci când creditul lui Udrea a devenit scadent, fără să-l declare ca neperformant.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Elena Udrea era acuzată de complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar făcut de procurorii DNA, în legătură cu creditul luat de la BRD, în valoare de 3,28 milioane euro.Procurorii DNA îi acuzau pe Sorin Mihai Popa, director adjunct al BRD şi pe Elena Udrea, fostul ministru PDL al...

Preluat de la EVZ