Ofițerii CNA (Centrul Național Anticorupție) au reținut, luni, un cetățean din Ștefan Vodă  pentru trafic de influență, după ce a obținut 10 000 de euro  ca să intermedieze acordărea cetățeniei române unui cetățean moldovean, informează publika.md.

Potrivit denunțătorului, bărbatul împreună cu un intermediar, ar fi pretins că au influență asupra unor persoane publice din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie din România. 

Pentru suma de 10.000 de euro, suspectul ar fi promis să depună setul de acte necesare pentru dosar deși  solicitantul de cetățenie nu întrunea toate condițiile legale.

De asemenea, acesta asigura obținerea ulterioară în termeni restrânși a pașaportului român.

Procurorii moldoveni l-au prins pe suspect  în flagrant   într-un centru comercial din Chișinău.. În rezultatul percheziției corporale, prima tranșă de 1000 de euro, au fost predați benevol de către suspect ofițerilor CNA. Banii erau ascunși în copiile xeroxate ale unor certificate de naștere din buzunarul pantalonilor bărbatului.

Bărbatul a fost recunoscut de victimă și reținut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau  o amendă penală  de până la 200.000 de lei moldovenești.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ofițerii CNA (Centrul Național Anticorupție) au reținut, luni, un cetățean din Ștefan Vodă  pentru trafic de influență, după ce a obținut 10 000 de euro  ca să intermedieze acordărea cetățeniei române unui cetățean moldovean, informează publika.md.Potrivit denunțătorului, bărbatul împreună cu un intermediar, ar fi pretins că au influență asupra unor...

Preluat de la EVZ