„Ştim exact unde există parcări publice şi private, dar cetăţenii preferă să parcheze pe domeniul public pentru că acesta nu este taxat. De la toamnă, această variantă nu va mai fi posibilă, pentru că acolo unde există parcări, în arealul respectiv, nu se va mai putea parca gratuit, ca până acum”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Pentru a fluidiza traficul în București, Firea spune că împreună cu Brigada Rutieră se stabilesc zonele unde vor funcţiona benzile unice pentru RATB și se vor monta semafoare „verde intermitent”, care să permită în marile intersecţii efectuarea virajului la dreapta sau conectarea a peste 400 de intersecţii semaforizate la centrul de management al traficului.

Luna trecută, municipalitatea a instituit, timp de câteva ore, benzi unice pentru autobuze, ceea ce a dus la formarea unor ambuteiaje majore în multe zone ale Capitalei, iar în nordul Bucureştiului, coloanele de maşini care intrau în oraş de pe DN 1 au depăşit câţiva kilometri – notează Mediafax.

Primarul general a dispus suspendarea acestor benzi până în momentul în care elevii vor intra în vacanţă, pentru ca benzile unice să fie reinstituite după data de 15 iunie, ceea ce deocamdată nu s-a mai realizat.  

rootstireaActualitate/EsentialSocial
„Ştim exact unde există parcări publice şi private, dar cetăţenii preferă să parcheze pe domeniul public pentru că acesta nu este taxat. De la toamnă, această variantă nu va mai fi posibilă, pentru că acolo unde există parcări, în arealul respectiv, nu se va mai putea parca gratuit, ca până...

Preluat de la EVZ