HOROSCOP  Pe 18 iulie s-au născut Nelson Mandela, John Glenn, Evgheni Evtuşenko, Hendrick Anton Lorentz, Richard Branson, Giaccomo Facchetti, Sepi Damian, Ion Dumitrescu.

 

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Emilian de la Durostorum, Pamvo, Iachint, Pavel şi Valentina.

 

În “Kalendar” continuă Circovii de Vară, până pe 20 iulie, ziua marelui Dabatopeios, zeul focului, metalelor dar şi al fulgerelor şi trăsnetelor. Am mai spus că sunt aproape două săptămâni de sărbători vechi, de la traco-geto-daci pe care le-aş numi “în aşteptarea bobului de grâu”.

 

De fapt, oamenii din vechime nu aşteptau, ci încercau prin practici magice şi religioase să obţină favoarea zeilor şi deci recolte bune şi animale multe şi sănătoase. O făceau din prostie, din neștiință, din comoditate?

 

Nu, o făceau de frică, de teamă că nu vor supravieţui dacă recolta va fi prea slabă! Pe frică şi supunere s-a clădit întreg sistemul religios ulterior. Frica de Dumnezeu, frica că suntem păcătoşi şi frica că păcătuim în continuare, frică că ne pierdem sufletul, frica de pedeapsa divină, frica că nu facem ce trebuie canonic, frica, frica, frica…

 

De aceea Sfântul Ioan-Paul al II-lea a spus: “Nu vă fie frică!” repetând ce a spus bunul Iisus. Ştia el ce ştia, că frica este cel mai rău lucru pe lume, nu l-au făcut degeaba Sfânt!

 

HOROSCOP   Virgil Landers este un  tânăr tehician electronist din orașul Bridgeport, statul Connecticut, SUA. A trecut printr-o întâmplare foarte ciudată, așa că o să v-o povestesc și domniilor voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți.

Virgil este angajat la o firmă mică, din industria semiconductorilor, una dintre nenumăratele firme subcontractoare ale gigantului AMD. Nu câștigă mult, învață ca să ia o diplomă de la MIT, dar este mulțumit că face ceea ce îi place. Virgil Landers este copilul model, logodnicul perfect și omul lunii, în fiecare lună, la serviciu. Nu este foarte inteligent, chiar el a spus-o, la testele Mensa nu a obținut decât un stisfăcător 110. Dar are o inimă de aur și mereu este vesel și gata să ajute pe cei din jur, ceea ce este mai important.

Dar, brusc, Virgil s-a schimbat. A devenit posac, distrat, neglijent. O nouă dragoste, spune prietena lui. Nu se confirmă! ”O nouă sectă religioasă!” – decretează șeful lui de la serviciu, ”orientalii ăștia o să ne strice tot tineretul”. Nu se confirmă! Este bolnav, se lamentează părinții lui. Virgil face analizele medicale obișnuite. Nu se confirmă!

Virgil pare nedormit, din ce în ce mai obosit. Greșește des la serviciu în laboratorul de pulberi semiconductoare, unde lucra, dar prietenii îl acoperă. Într-o zi Virgil nu mai poate răbda și intră la șeful cel mare ca să-și dea demisia. Nu merge așa, măi băiatule, îi spune patronul. Ești un om bun, nu vreau să renunț la tine, cine știe cu cine mă pricopsesc în locul tău, ce se întâmplă, mie poți să-mi spui, că știu să păstrez un secret. Virgil se topește și cu ochii plini de lacrimi îi spune că aude tot timpul voci și muzică, nu se poate concentra, nu poate dormi. Patronul pune mâna pe mobil și îl cheamă pe un prieten care avea o clinică. Trec patru săptămâni, Virgil este analizat medical pe toate părțile. Dar doarme numai cu injecții. Până la urmă doctorul strigă ”Evrika!”. Și ca în filmele cu Hercule Poirot, îi cheamă în micul amfiteatru al clinicii sale (pregătea și studenți și stagiari) pe toți cei interesați, ba vine și presa, că un subiect ca ăsta nu se ratează.

HOROSCOP  Pe scurt doctorul în medicină arată că Virgil Landers devinse un receptor de radio mobil.  A făcut imediat legătura că muzica și vocile au început să se audă după ce Virgil își făcuse o lucrare la dentist. O punte sau un implant, ceva de genul acesta. În cursul lucrării firicele microscopice de metal, aur și titan, s-au fixat între dinți. De asemenea sinusurile lui erau pline de pulberi semiconductoare, siliciu și urme de cupru, argint, beriliu și vanadiu, de la locul de muncă. Nu se știe cum, a spus bunul medic, dar toate acestea au făcut ca Virgil Landers să devină un receptor de radio, care recepționa unde scurte și ultrascurte. Prindea aleatoriu, diferite posturi de radio, nu foarte clar. ”Acordul fin” era dat de alimentația lui Virgil, de pH-ul respectiv. De exemplu, dacă mânca o banană, prindea imediat ”Radio Moscova”. Fără glumă! După o ședință de curățare medicală a cavității bucale și a sinusurilor, Virgil nu mai auzea voci și a redevenit băiatul bun și săritor de mai înainte. Patronul lui a organizat o petrecere cu grătar și baloane la care a invitat și personalul medical de la clinica care l-a făcut bine!

Cazul lui Virgil Landers nu este singular. Doamna Virginia Kimmey din Midland, statul Texas, afirmă că de fiecare dată când pune mâna pe robinetul de apă caldă din baie, confecționat din alamă argintată, aude tare și clar postul de televiziune local. În orașul Watertown din statul Massachusetts micuța Andreea Whalen a primit în dar, de ziua ei, un iepuraș alb. A fost foarte fericită. Dar, a observat că dacă strânge micul rozător în brațe, acesta sughiță. Și, la fiecare sughiț, schimbă canalul televizorului. Iepurașul era o telecomandă vie!

Micuțul Alexander din Greenville, statul South Carolina vine plângând din bucătărie: ”Mamă, am vrut să iau o limonadă, dar frigiderul s-a răstit la mine!” ”Prostii!” spune mama și se duce să deschidă ușa frigiderului. Imediat o voce metalică se răstește furiosă la ea. Era Donald Trump care denunța ”presa liberală”. Femeia trântește ușa frigiderului și cheamă urgent un tehnician: veniți repede, casa este bântuită de Donald Trump!

Dacă cumva vă vorbește Liviu Dragnea din cuptorul cu microunde nu ezitați să-mi împărtășiți impresiile la dom.profesor@gmail.com.

HOROSCOP  Este plăcut, chiar rece în pustnicia mea. Am primit o vizită, neanunțată, ca toate vizitele, a unui francez, un mare și bogat astrolog de pe Dimineața Astrologilor. Ciudată vizită, neașteptată întorsătură a destinului! Trebuie să mă gândesc, am primit o propunere, să reflectez, nu sunt un tip spontan, așa că nu o să mă uit la niciun film. Poate o să ascult muzică, evident, epic music, mă ajută să mă concentrez, apoi o să fac pe muzica Mortal Kombat câteva mișcări de Tai Chi Chuan, combinate cu aikido. Ca să-mi dezmorțesc oasele bătrâne și să-mi concentrez gândurile, pustnicia mea nu este un cenaclu literar, ci mai mult un Shaolin, dacă mă înțelegeți. Sâmbătă vin războinicii nordici să-i pregătesc pentru ceva cu care primejdiile mortale ale Nordului și Aurora Boreală nu i-a obișnuit. Dar, acum ascult ”Bakerman” a lui Laid Back amintindu-mi de aventuri la Tropice imposibil de povestit. M-ați crede un mincinos! Trec zilele…

Zilele, perle înșirate din colierul infinit al lui Dumnezeu, iată, mâine este o nouă zi!

                                                     ⃰    ⃰    ⃰

 

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
        HOROSCOP  Pe 18 iulie s-au născut Nelson Mandela, John Glenn, Evgheni Evtuşenko, Hendrick Anton Lorentz, Richard Branson, Giaccomo Facchetti, Sepi Damian, Ion Dumitrescu.   În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Emilian de la Durostorum, Pamvo, Iachint, Pavel şi Valentina.   În 'Kalendar' continuă Circovii de Vară, până pe 20 iulie, ziua marelui Dabatopeios, zeul...

Preluat de la EVZ