Furtunile şi inundaţiile din vestul Turciei au perturbat traficul la începutul zilei de marţi, blocând mai multe oraşe mari din Turcia, printre care şi Istanbul, informează DPA, citat de Agerpres.

Ministrul transporturilor Ahmet Arslan este de părere că situația este dezastruoasă, a prezentat postul privat CNNTurk.

Ploile puternice căzute asupra Istanbulului au inundat staţiile de metrou şi arterele principale ale oraşului, multe autoturisme au fost măturate de ape, iar o parte din cetățeni au rămas blocaţi.

Mai multe clădiri, inclusiv birouri şi magazine, au fost inundate, a informat agenţia de ştiri Anadolu, care nu a oferit pe moment detalii cu privire la daunele financiare produse de vremea nefavorabilă.

Viiturile au afectat şi provincia vestică Canakkale şi alte provincii învecinate.

Oamenii au luat cu asalt reţelele de socializare pentru a critica autorităţile locale că nu au luat măsuri la timp şi pentru a se plânge de infrastructura proastă.

Biroul Guvernatorului din Istanbul a cerut marţi cetăţenilor să evite deplasările cu maşinile private.

Municipalitatea din Istanbul a avertizat separat cu privire la producerea de furtuni şi a riscului de inundaţii, în condiţiile în care ploile torenţiale sunt aşteptate să continue pe tot parcursul zilei.

rootstireaActualitate/EsentialVremea
Furtunile şi inundaţiile din vestul Turciei au perturbat traficul la începutul zilei de marţi, blocând mai multe oraşe mari din Turcia, printre care şi Istanbul, informează DPA, citat de Agerpres. Ministrul transporturilor Ahmet Arslan este de părere că situația este dezastruoasă, a prezentat postul privat CNNTurk. Ploile puternice căzute asupra Istanbulului...

Preluat de la EVZ