El a explicat că majorarea salariilor în sectorul de stat, precum şi a salariului minim pe economie, împing în sus şi salariile din mediul privat, în condiţiile în care productivitatea nu reuşeşte să ţină pasul cu avansul salarial, iar asta se traduce în diminuarea competitivităţii. Așadar, o veste proastă pentru inflaţie şi creşterea economică.

Guvernul României a fost criticat pentru că are o abordare economică pe termen scurt. Deşi creşterea economică a trecut de 5 procente graţie majorărilor salariale şi a mai multor reduceri de taxe, BNR avertizează că aceste măsuri vor avea un efect asupra investițiilor și va limita creşterea economică. 

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii susţine că aproape un sfert din firmele pe care le reprezintă şi-au redus sau chiar încetat activităţile din cauza creşterii costurilor cu mâna de lucru, lipsei muncitorilor, birocraţie, taxelor mai mari şi corupţie.

Potrivit unui clasament anual realizat de Forumul Economic Mondial, România a pierdut, în 2016, nouă poziţii în topul celor mai competitive economii ale lumii și a ajuns pe locul 62 din 138 de ţări, după patru ani în care şi-a îmbunătăţit poziţia. 

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
El a explicat că majorarea salariilor în sectorul de stat, precum şi a salariului minim pe economie, împing în sus şi salariile din mediul privat, în condiţiile în care productivitatea nu reuşeşte să ţină pasul cu avansul salarial, iar asta se traduce în diminuarea competitivităţii. Așadar, o veste proastă...

Preluat de la EVZ