loading…

Parlamentul Turciei a ratificat, luni, moțiunea prim-ministrului Binali Yildirim care viza extinderea stării de urgență pentru o perioadă de trei luni, anunță site-ul agenției de presă Anadolu.

Această măsură va intra în vigoare miercuri, ea fiind puternic susținută de către parlamentarii puterii.

În timpul stării de urgență, Executivul primește dreptul de a emite decrete, fără să se supună constrângerilor prevăzute de Constituție și procedurilor de rutină.

Atât Binali Yildirim, cât și președintele Recep Tayyip Erdogan au anunțat anterior că urmăresc extinderea stării de urgență pentru o perioadă de încă trei luni, afirmând că organizații cu caracter global urmăresc abolirea suveranității și integrității teritoriale a Turciei.

Administrația Recep Tayyip Erdogan a instituit starea de urgență pe 20 iulie 2016, în contextul tentativei de lovitură de stat soldată cu moartea a peste 300 de persoane și rănirea altor 2.100.

Criticii spun că autoritățile turce se folosesc de prevederile stării de urgență pentru a elimina opozanții Guvernului, inclusiv politicieni prokurzi.

sursa: Mediafax.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/turcia-extinde-starea-de-urgenta-pentru-inca-trei-luni-40151.jpghttps://stiri-zilnic.ro/wp-content/uploads/2017/07/turcia-extinde-starea-de-urgenta-pentru-inca-trei-luni-40151-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv