Orban a spus că Ungaria a comis o crimă în al Doilea Război Mondial pentru că nu i-a protejat pe cetăţenii evrei, dar vizita lui Netanyahu, la Budapesta, va deschide un nou capitol în relaţiile bilaterale şi va servi ca bază pentru o cooperare orientată către viitor.

La rândul său, Benjamin Netanyahu a afirmat că discuțiile cu Viktor Orban s-au axat pe problemele care preocupă comunitatea iudaică din Ungaria și că apreciază declarația liderului ungar. Totodată, mulțumește guvernului de la Budapesta că se regăseşte alături de Israel, în prima linie a celor care luptă împotriva „delegitimării” statului evreu, adică ceea ce în opinia sa este „un nou tip de antisemitism”. 

Vizita lui Benjamin Netanyahu în Ungaria a fost precedată de o vie polemică cu comunitatea evreilor din această ţară, care numără aproximativ 100.000 de persoane. 

Aceștia au acuzat guvernul Orban că stârneşte antisemitismul cu o nouă campanie declanşată împotriva lui George Soros, evreu născut în Ungaria care a emigrat în SUA și al cărui chip a apărut pe afişe timp de cincisprezece zile în întreaga ţară, pentru a denunţa presupusele sale acţiuni în favoarea imigraţiei. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Orban a spus că Ungaria a comis o crimă în al Doilea Război Mondial pentru că nu i-a protejat pe cetăţenii evrei, dar vizita lui Netanyahu, la Budapesta, va deschide un nou capitol în relaţiile bilaterale şi va servi ca bază pentru o cooperare orientată către viitor.La rândul său,...

Preluat de la EVZ