Postarea fostului preşedinte a primit peste TREI milioane de like-uri până în dimineața de 16 august, Obama l-a citat pe Nelson Mandela care a scris că nimeni nu se naște urând o persoană din cauza culorii pielii, a trecutului sau religiei sale.

Postarea fostului președinte însoțită de o poză în care Obama salută copii de diferite rase care-l privesc de la un geam a mai fost redifuzată de peste 1,2 milioane de ori.

Ulterior, Obama a postat și a doua partea a citatului din Mandela, potrivit Europa Liberă, care a mai spus că lumea învață să urască, iar dacă este învățată să urască, atunci trebuie să fie învățată să iubească.

Ca dovadă că fostul preşedinte american se bucură de o imensă popularitate în rândul populaţiei. Este un semn că revenirea sa în politică, aşa cum a anunţat deja, va fi un succes.

În schimb Trump a ISCAT controverse uriaşe pe reţelele de socializare

La polul opus, Donald Trump a provocat un nou val de indignare după ce a afirmat că responsabilitatea pentru violenţele care au afectat Charlottesville este “de ambele părţi”, adică şi de partea militanţilor care susţin supremaţia rasei albe.

“Am privit foarte îndeaproape, mult mai îndeaproape decât majoritatea oamenilor. Erau un grup, de o parte, care era agresiv. Şi era un grup de cealaltă parte care era, de asemenea, foarte violent. Nimeni nu vrea să spună acest lucru”, a afirmat Donald Trump

„Ce este de spus despre Stânga Alternativă care a atacat Dreapta Alternativă, cum îi spuneţi voi? Nu au şi ei o parte din responsabilitate?”

„Am condamnat neonaziştii. Dar nu toţi oamenii care erau acolo erau neonazişti sau susţinători ai supremaţiei rasei albe, departe de acest lucru. Erau oameni de bine de ambele părţi”, a insistat Trump. Declaraţiile preşedintelui au fost salutate de David Duke, fostul lider al Ku Klux Klan, care a fost prezent la Charlottesville, iar furia oamenilor nu a întârziat să apară.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Postarea fostului preşedinte a primit peste TREI milioane de like-uri până în dimineața de 16 august, Obama l-a citat pe Nelson Mandela care a scris că nimeni nu se naște urând o persoană din cauza culorii pielii, a trecutului sau religiei sale.Postarea fostului președinte însoțită de o poză în...

Preluat de la EVZ