Animalul murise deja, probabil din cauza stresului, când au venit ecologiștii marini, alertați de un salvator. Incidentul a fost relatat pe Facebook de Equinac, o asociație de protejare a florei și faunei  din regiune. Asociația nu a ezitat să critice comportamentul turiștilor, pe care îi învinovățește de moartea delfinului.

„Oamenii sunt animalele cele mai iraționale din câte există. Mulți oameni sunt incapabili să simtă milă pentru o ființă terifiată, înfometată și fără mama sa.  În egoismul lor, tot ce vor este să facă o poză și să o atingă, chiar dacă animalul suferă din cauza stresului”, a scris organizația pe contul de Facebook.

Cetaceele nu sunt pești, sunt mamifere, respiră aer atmosferic, sunt supuse stresului, sunt foarte sensibile. A le lua în mână sau a le imobiliza pentru a face fotografii le poate provoca un șoc, care accelerează progresiv un stop cardiorespirator, ceea ce s-a întâmplat în cazul de față, a explicat Eqinac.

În mod normal, turiștii ar fi trebuit să alerteze imediat serviciile de salvare sunând la 112. „Poate că n-am fi putut să-l salvăm, dar măcar am fi putut încerca”, spune Equinac.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Animalul murise deja, probabil din cauza stresului, când au venit ecologiștii marini, alertați de un salvator. Incidentul a fost relatat pe Facebook de Equinac, o asociație de protejare a florei și faunei  din regiune. Asociația nu a ezitat să critice comportamentul turiștilor, pe care îi învinovățește de moartea delfinului.„Oamenii...

Preluat de la EVZ