Emmanuel Macron susține ideea unei Uniuni Europene cu mai multe viteze

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ținut astăzi un discurs în care a susținut ideea unei Europe cu mai multe viteze, argumentând că un nucleu de state ar trebui să conducă procesul de aprofundare al integrării europene, informează France 24.

Încă din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din Franța, Macron a fost adeptul reformării Uniunii Europene.

”Trebuie să ne imaginăm o Uniune Europeană în mai multe formate. Trebuie să mergem înainte cu cei care vor să avanseze și să nu fim ținuți pe loc de statele care își doresc un progres mai lent”, a afirmat președintele francez în fața a peste 200 de ambasadori.

Macron a reiterat afirmațiile pe care le-a susținut în timpul campaniei prezidențiale, susținând că Europa trebuie să iasă din logica ”ori avansăm cu toții, ori nici unul”.

”Mereu am progresat cu un grup (n.r. de state) în avangardă care au fost urmate de restul”, a continuat Macron.

Planul lui Emmanuel Macron include crearea unui buget al statelor din zona euro, care să fie gestionat de un ministru de finanțe.

Și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, susține această inițiativă.

“Mi-aș putea imagina un post comun pentru Economie și Finanțe”, a subliniat Angela Merkel, explicând că în acest fel ar fi coordonate mai eficient politicile bugetare și economice.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/emmanuel-macron-sustine-ideea-unei-uniuni-europene-cu-mai-multe-viteze-41679.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/emmanuel-macron-sustine-ideea-unei-uniuni-europene-cu-mai-multe-viteze-41679-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ținut astăzi un discurs în care a susținut ideea unei Europe cu mai multe viteze, argumentând că un nucleu de state ar trebui să conducă procesul de aprofundare al integrării europene, informează France 24. Încă din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din Franța, Macron...

Preluat de la romania ntv