ANPC a luat primele măsuri împotriva hipermarketului Kaufland, brandul comercial care a permis și a susținutca limba maghiară să fie singura limbă folosită în zona Odorheiu Secuiesc, o zonă sensibilă a României.

Hipermarketul Kaufland a fost amendat cu suma de 10.000 de lei pentru evenimentele umilitoare prin care a trecut un român în România.

Citește: Cazul care a SCANDALIZAT România

Comisarul Sorin Susanu a dezvăluit că amenda acordată hipermarketului a fost cauzată de faptul că evenimenul nu a fost un incident izolat sau un accident, ci situația este una care persistă la hipermarketul din zonă. Mai mult, pe filmare se observă cum mai multe persoane care consideră a fi maghiare îl atenționează pe bărbat că trebuie să știe limba maghiară pentru a comanda. În România!

Conform newsbv.ro, amenda a fost dată după ce întâmplarea s-a repetat cu un comisar de la Protecția Consumatorului. Acesta s-a dus în același loc și a solicitat, în limba română, să fie servit. Povestea s-a consumat în mod identic: a fost refuzat!

Susanu a precizat că sunt foarte multe probleme în zonă din cauza discrimănrii românilor în zonă. Chiar și OJPC Harghita a avut probleme, pentru că autoritățile locale i-au solicitat să dea jos de pe fațada sediului instituției stema României.

În 2015, același hipermarket a fost amendat cu 5000 de lei pentru că reclamele și pliantele erau exclusiv în limba maghiară. 

rootstireaActualitate/EsentialSocial
ANPC a luat primele măsuri împotriva hipermarketului Kaufland, brandul comercial care a permis și a susținutca limba maghiară să fie singura limbă folosită în zona Odorheiu Secuiesc, o zonă sensibilă a României. Hipermarketul Kaufland a fost amendat cu suma de 10.000 de lei pentru evenimentele umilitoare prin care a trecut...

Preluat de la EVZ